Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Songfestivalavontuur van S10 begint in Turijn

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Songfestivalavontuur van S10 begint in Turijn
S10 stapt vrijdagochtend in het vliegtuig naar Italië. Voor de Nederlandse zangeres gaat daarmee haar songfestivalavontuur nu echt beginnen. "Ik heb er enorm veel zin in", zei S10 vlak voor haar vertrek tegen de massaal toegestroomde pers.

De zangeres, die Nederland vertegenwoordigt met het liedje De Diepte, oogde ontspannen en uitgerust. "Ik heb ook als een roosje geslapen. Dat had ik niet verwacht. Ik sliep om 23.00 uur al", aldus S10. "Met wat voor gevoel ik wakker werd? Heel blij en ook relaxed."

De Nederlandse delegatie vliegt van Schiphol naar Turijn, de plaats waar dit jaar het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Veel tijd krijgt S10 niet om te settelen: zaterdag wacht direct een belangrijke dag als haar eerste repetitie op het programma staat. Dan zal Nederland ook een eerste glimp opvangen van hoe haar act eruit ziet. Tot nu toe is daar nog niets over bekend.

Vroege startpositie

S10 moet vanwege haar vroege startpositie in de eerste halve finale ook als een van de eerste landen repeteren. Dat ze daardoor ook al vroeg in Turijn is, maakt haar niet uit. "Ik vind het juist heel leuk. Hoe langer ik daar kan zijn hoe vetter ik het vind."

Woensdag staat een tweede repetitie op het programma, waarna volgende week zondag de officiële openingsceremonie volgt. S10 moet het vervolgens waarmaken in de eerste halve finale op 10 mei. Een dag eerder treedt ze al op voor de jury. Op 12 mei vindt de tweede halve finale plaats.

Of S10 de finale op 14 mei haalt moet nog blijken, maar volgens de bookmakers maakt ze een goede kans. De Nederlandse wordt op dit moment een plaats in de top 10 toegedicht.

Door: ANP 

12 april '24 (12:48)

Amstelveens Cobra Museum mogelijk uit financiële penarie

Goed nieuws voor het Cobra Museum in Amstelveen: het college van B&W geeft aan dat zij bereid zijn om een subsidie voor meerdere jaren te verstrekken aan het museum. Eerder liet het Cobra Museum weten dat zij in de financiële problemen zitten. Volgens het museum is het lastig om exposities te trekken als zij niet in een stabiele financiële situatie verkeren, meldt 1Amstelveen.

11 april '24 (10:35)

TV-componist Tonny Eyk krijgt oeuvreprijs

Tonny Eyk krijgt dit jaar de oeuvreprijs bij de uitreiking van de Music in Media Awards (MIMA's). De 83-jarige componist en muzikant was verantwoordelijk voor de muziek van talloze tv-programma's en schreef ook verschillende hits voor Kinderen voor Kinderen.

10 april '24 (13:16)

Dirigent Edo de Waart vindt dat het tijd is om met pensioen te gaan

Dirigent Edo de Waart stopt ermee, meldt het Radio Filharmonisch Orkest (RFO) op zijn site. Na een loopbaan van meer dan zestig jaar vindt de 82-jarige het tijd om met pensioen te gaan.

10 april '24 (11:11)

Brabant opent subsidieronde voor amateurkunst

De provincie Brabant vindt continuïteit in amateurkunst belangrijk. Daarom opent de provincie vandaag een subsidieronde waarbij amateurkunstenaars een meerjarige subsidie kunnen ontvangen. Aanvragen kan van 10 april tot en met 30 mei. Voor de subsidieregeling is voor de periode 2025-2028 2,64 miljoen euro vrijgesteld, meldt provincie Brabant.

10 april '24 (10:56)

Overijssel zet Kunst van de Korte Keten centraal met reizend minimuseum

Tijdens het evenement ‘Streekfeest de Waard: Blij in de Wei!’ op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug is op 6 april het Kleinste Mobiele Museum van Nederland gelanceerd. Het is een project waarmee verbinding wordt gemaakt tussen kunst en streekproducten in Zwolle en het Overijsselse Vechtdal. Met De Korte Keten Experience, een muziekvoorstelling van The Unstoppables, een streeklunch en streekproductenmarkt staat het minimuseum klaar om bezoekers te ontvangen, meldt Marketing Oost.

10 april '24 ( 8:45)

Klaas van der Eerden na tien jaar terug het theater in

Klaas van der Eerden gaat na tien jaar afwezigheid weer het theater in met een nieuw programma. De officiële première vindt plaats op donderdag 19 september in het Theater De Fransche School in Culemborg en is daarna tot en met 13 mei 2025 te zien in theaters door het land, heeft zijn management dinsdag bekendgemaakt.

09 april '24 (10:50)

Museum De Lakenhal bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd

Op 1 mei bestaat Museum De Lakenhal 150 jaar. In 1874 werd de oude Laecken-Halle omgedoopt tot stadsmuseum van Leiden en geopend voor het grote publiek. Dat wil het museum vieren met gratis toegang en allerlei activiteiten, zoals flitslezingen, kindercolleges en creatieve opdrachten. Daarnaast is er een avondprogramma tijdens de Nacht van de Zintuigen. De burgemeester van Leiden opent samen met directeur Tanja Elstgeest om 10:00 uur de poort en onthult een nieuw kunstwerk van Claudy Jongstra, meldt het museum. 

08 april '24 (11:02)

Speciale Tussen Kunst en Kitsch aflevering in het teken van kunstenaar Anton Heyboer

Omroep AVROTROS maakt een aflevering van Tussen Kunst en Kitsch Extra, die in het teken staat van de Nederlandse kunstenaar Anton Heyboer. Aanleiding voor de special is dat het dit jaar honderd jaar geleden is dat Heyboer werd geboren. De uitzending is op 14 april te zien bij NPO 2 Extra en terug te zien via de website van de omroep.

08 april '24 ( 8:47)

Boef B2 uit Bassie & Adriaan, Harry Dikmans, overleden

Artiest, sneltekenaar en acteur Harry Dikmans is vrijdag op 96-jarige leeftijd overleden. Dikmans kreeg voornamelijk bekendheid als de eerste dove boef B2 in Bassie & Adriaan.

08 april '24 ( 8:44)

West Side Story na dertig jaar terug in Nederlandse theaters

De musical West Side Story keert na bijna dertig jaar terug in de Nederlandse theaters. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment komt in het seizoen van 2025-2026 met een nieuwe Nederlandse versie van de oorspronkelijke Amerikaanse musical uit 1957.