Peperduur Haags Cultuurpaleis Amare dreigt te verzakken door slechte bouw

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In Den Haag staat het pas geopende cultuurcomplex Amare op een wankele ondergrond. Twee van de vier zalen dreigen namelijk te verzakken. Woordvoerders van het cultuurcomplex spreken van een verwachte speling. Dit meldt NOS.

Vloerbedekking

Dankzij bouwkundige problemen dreigen de concertzaal en het conservatorium weg te zakken. De zalen kunnen daardoor bijna niet meer dicht. Als noodmaatregel heeft de organisatie al de vloerbedekking weggehaald.

Ruim 222 miljoen 

In totaal kostte het cultuurcomplex meer dan 222 miljoen euro. Het idee was een fundering die de vibraties van de andere zalen zou dempen. In de praktijk bleken de schokwerende matten in te klinken. Volgens de directeur van het paleis zijn de verzakkingen binnen de marges. Hij stelt dat er geen signalen zijn over het verder doorzakken van het gebouw.

Gemeente 

Toch is de lokale politiek niet gerust op deze berichtgeving. Het actief weghalen van de vloerbedekking indiceert dat het niet om marges gaat. Zo’n klus kost namelijk veel werk en het lijkt onlogisch gezien de bouwplannen. Verder hoopt de gemeente opheldering te krijgen over verdere kosten. Het paleis kan namelijk nog meer geld kosten als de directie nog meer problemen blijft melden.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: NOS/ ANP