Boekenweekessay bereikt meteen Bestseller 60

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het Boekenweekessay van Marieke Lucas Rijneveld staat deze week meteen bovenaan de Bestseller 60. Het Warmtefort voert de lijst vers van de pers aan voor andere nieuwe werken van Nicci French en Splinter Chabot. De verkoop van het werk gaat overigens zo hard, dat het nog tijdens de Boekenweek opnieuw wordt gedrukt, meldt Stichting CPNB woensdag.

De gehele top vier van de bestsellerlijst bestaat deze week uit boeken die vorige week nog niet gepubliceerd waren of laag genoteerd stonden in de ranking. Na het boek van Rijneveld komt De gunst van Nicci French nieuw op plek twee binnen. De derde plaats is gereserveerd voor Biecht aan mijn vrouw van Pieter Waterdrinker. Deze titel stond vorige week nog 21e. Het boek als de Hemel genoeg ruimte heeft van Splinter Chabot komt in de eerste week na uitgave als vierde binnen.

Niet alleen boeken 

Van de top drie van vorige week horen deze keer niet alle boeken meer bij de beste tien. De oude koploper Aleksandra van Lisa Weeda is de nieuwe nummer vijf. Nummer drie Hanneke de Zoete met De Zoete Zusjes moppenboek is deze week de nummer tien. Een tijdloze liefde van Santa Montefiore, de nummer twee van vorige week, staat deze week zelfs niet meer in de top tien en is terug te vinden op plek vijftien.

Door: ANP