Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dertig jaar oude BLØF vol jeugdige energie terug op Hollandse podia

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De coronaperiode heeft BLØF doen inzien dat eigen plezier belangrijker is dan ooit. De groep bestaat in 2022 dertig jaar en de leden willen, ook met het oog op het jubileum, alleen nog doen wat ze zelf graag willen.

"We zijn echt wel met elkaar gaan praten over waar we staan, wat we nog willen doen en waar we juist geen zin meer in hebben", zegt bassist Peter Slager tegen het ANP. "Nederland is niet zo groot en voor de 27e keer optreden in plaats x of y kan op een gegeven moment een beetje saai worden. We hebben afgesproken om het vooral heel erg leuk te maken voor onszelf, waardoor het ook leuk wordt voor het publiek."

"We hebben een fantastische dertig jaar achter de rug met veel meer hoogtepunten dan dieptepunten", vult zanger Paskal Jakobsen aan. "Maar er blijven ook soms wat dingen kleven die we niet zo leuk meer vinden. Ik merk dat we nu meer tegen elkaar zeggen: we gaan gewoon leuke dingen doen. Op dat punt van ons carrière zijn we ook wel beland."

Levenslijn

Vrijdag en zaterdag speelt BLØF in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam. De shows staan volledig in het teken van het jubileum maar de nieuwe plaat Polaroid, die vrijdag is uitgekomen, wordt zeker niet vergeten. "Het wordt een soort 'best of' van de afgelopen dertig jaar maar ook een soort veredelde cd-presentatie met nieuwe liedjes. Daar moet je een mooie balans in vinden. De mensen gaan ons op ons best zien: met een grote honger naar het publiek en het podium."

Met die energie heeft BLØF ook de kracht om nog jaren mee te gaan. "We voelen allemaal nog steeds de urgentie om nieuw repertoire te blijven maken en onszelf opnieuw uit te blijven vinden. We zouden het ons best kunnen permitteren om nog jaren hetzelfde te spelen alleen verdwijnt dan je levenslijn, je artistieke aflaat", vindt Jakobsen.

Hij, Slager, toetsenist Bas Kennis en drummer Norman Bonink denken daarom al aan de volgende plaat. "Polaroid is voor ons gevoel al heel lang uit. We zijn alweer aan het praten over de volgende", aldus de zanger. "We voelen momenteel een prettige soort van jongehondenenergie. Het is heel fijn om met elkaar tot de conclusie te komen dat je na al die jaren nog samen heel graag platen en muziek wil maken. Met die motivatie hoef je ook geen afspraken te maken over hoe lang je nog door wilt. We zien het wel. Dat gevoel voelt als een bevrijding."

Door: ANP

24 april '24 (15:59)

Nederlandse voetbaldocumentaire wint prijs op filmfestival in India

De Nederlandse documentaire I Am Somebody heeft een prijs gewonnen op het Lucknow International Children's Film Festival in India. Dat heeft regisseur Jamillah van der Hulst gemeld. De film werd bekroond als beste documentaire. Op het festival werden 500 producties uit 91 landen vertoond.

24 april '24 (12:33)

Rijksmuseum Twenthe wil eenzaamheid onder jongeren aanpakken met kunst

De digitale wereld brengt ons allemaal heel dicht bij elkaar, maar duwt ons ook verder van elkaar weg. Ook jongeren lijden hieronder, ziet Rijksmuseum Twenthe. Het museum wil daarom jongeren samenbrengen met kunst. Dat idee ontstond tijdens de museumnacht, meldt AD.

23 april '24 (14:58)

Richard Groenendijk hoofdrolspeler bij terugkeer musical Hairspray

De musical Hairspray keert volgend jaar oktober terug in de Nederlandse theaters. Voor de grote rol van Edna Turnblad is cabaretier Richard Groenendijk gecast, die daarmee gelijk ook viert dat hij dertig jaar in het vak zit. Dat maakte theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

23 april '24 ( 9:48)

14 de musical, over leven van Johan Cruijff, stopt na drie jaar

14 de musical, de muziekvoorstelling over het leven van voetballegende Johan Cruijff, stopt deze zomer. Dat heeft producent Wolter Lommerde maandag bekendgemaakt. De laatste uitvoering is te zien op zaterdag 6 juli. De voorstelling heeft dan drie jaar gespeeld in het AFAS Theater in Leusden.

23 april '24 ( 9:11)

Jandino gaat op tournee en dat weten zijn fans

De website van komiek Jandino Asporaat is maandagavond enige tijd uit de lucht geweest door het grote aantal bezoekers. Vele tienduizenden mensen bezochten de pagina nadat Asporaat had aangekondigd volgend seizoen weer op tournee te gaan. De problemen waren na pakweg een kwartier verholpen.

23 april '24 ( 8:56)

Alex Klaasen werkt aan nieuwe musical

Alex Klaasen en componist Peter van de Witte werken samen aan een nieuwe musical. Dat heeft de cabaretier gemeld in het radioprogramma Volgspot. Het tweetal won zondagavond de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 152W96TH street uit de voorstelling No Ponies.

23 april '24 ( 8:41)

Jan Jaap van der Wal na 12 jaar weer op tournee door Nederland

Jan Jaap van der Wal gaat voor het eerst in twaalf jaar weer een theatertournee in Nederland doen. De 44-jarige cabaretier staat van september tot mei in de theaters met zijn voorstelling Mijn vlakke land. In de show bekijkt Van der Wal, die inmiddels zeven jaar in België woont en werkt, Nederland met "de blik van een buitenstaander".

22 april '24 (13:12)

Rijksmuseum van Oudheden organiseert Romeinse speurroutes in meivakantie

Kinderen en hun families die tijdens de meivakantie naar het Museum van Oudheden komen, kunnen er allerlei activiteiten doen die in het teken staan van de familietentoonstelling ‘Romeinse villa’s in Limburg’. Kinderen kunnen kleurplaten inkleuren aan de knutseltafels in de Tempelzaal, en daar ook aan de slag met LEGO. Vanaf 1 mei organiseert het museum ook familierondleidingen op woensdag- of zondagmiddag. Het Museum van Oudheden is voor kinderen tot en met 18 jaar helemaal gratis. Alleen de speurroutes kosten 2,95 euro. Kaartjes hiervoor zijn bij de museumkassa te halen, meldt Museum van Oudheden. 

22 april '24 ( 8:55)

Kaarten voor musical Rob de Nijs gewild

Binnen twee weken zijn er ruim 35.000 kaarten verkocht voor de musical Malle Babbe, over het leven van zanger Rob de Nijs. Niet eerder was de vraag kort na de aankondiging van een nieuwe titel zo groot, zegt producent Medialane zaterdag.

18 april '24 (13:43)

Thema Batavialand tijdens meivakantie is ‘Op Reis!’

Museum Batavialand heeft voor de meivakantie een mooi nieuw thema bedacht. Onder de noemer ‘Op Reis!’ kunnen bezoekers tijdens de vakantie op reis door de maritieme geschiedenis. Zo is er veel aandacht voor de Halve Maen, een replica van een verkenningsschip uit de zeventiende eeuw dat over alle wereldzeeën voer. Dit meldt Batavialand.