3000 voorstellingen en 30 miljoen euro misgelopen dankzij corona

Eventim, een van de belangrijkste officiële kaartverkopers van Nederland, heeft in de afgelopen twee jaar ongeveer 3000 voorstellingen moeten verplaatsen of annuleren door coronamaatregelen. In totaal zijn door Eventim bijna 200.000 coronavouchers verstrekt ter waarde van 30 miljoen euro, meldt de organisatie vrijdag.

Eventim verzorgt onder meer de kaartverkoop voor alle voorstellingen van producent Stage Entertainment en van vrijwel alle evenementen in de Ziggo Dome en Rotterdam Ahoy. Het marktaandeel van Eventim in Nederland is ruim 40 procent.

De kaartverkoper signaleert een grote toename van de vraag in kaarten nu de coronalockdowns zijn opgeheven. "Er is zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal aangemelde evenementen ten opzichte van 2020 en 2021", laat een woordvoerder weten. "Daarnaast zien we ook bij de consument een grote toename in vertrouwen ontstaan. In de periode na de voorgaande lockdowns werden tickets vooral lastminute aangeschaft. Nu wordt meer dan de helft van alle verkochte tickets langer dan twee maanden vooruit geboekt."

Door: ANP