Boek over mondkapjesdeal Van Lienden best gelezen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het verhaal over de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden is op het moment één van de meest gelezen publicaties in Nederland. Het boek is geschreven door onderzoekers van het platform Follow The Money. Op het moment staat het bovenaan de lijst van bestverkochte boeken van boekenfirma CPNB. Dit meldt Nieuws.nl.

Indrukwekkend onderzoekswerk  

Twee journalisten van Follow The Money hebben onderzoek gedaan naar de manier waarop Van Lienden en zijn partners veel geld verdienden met een non-profit stichting genaamd Hulptroepen Alliantie. Zij zouden rijk zijn geworden van de desastreuze coronapandemie, ondanks hun voorkomen als bedrijf zonder winstoogmerk. Auteurs Strop en Vermeulen gebruikten harde bronnen om het bewijs te leveren voor Van Liendens deal met het ministerie van Volksgezondheid.

Hugo de Jonge

Deze week werd bekend dat oud minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een betrokken was bij het sluiten van de deal. Tot dusver heeft hij een kamerdebat over zijn vermeende betrokkenheid voor zich uitgeschoven. Hij zou bij het ministerie hebben aangedrongen om het bedrijf van Van Lienden te gebruiken voor mondkapleveranties. Beide heren zijn tevens lid van het CDA. Volgens Follow The Money zouden Van Lienden en zijn compagnons ieder zo’n 5 miljoen euro in eigen zak hebben gestoken.

Door: Nationale Recreatiegids