Morgen kun je Het Melkmeisje van Vermeer weer zien in de Hermitage

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Met de tentoonstelling "Dutch Heritage Amsterdam" opent de Hermitage aanstaande vrijdag haar deuren. Tijdens de tentoonstelling is het wereldberoemde Melkmeisje weer te zien. Het Rijksmuseum heeft het topstuk uitgeleend. Opgedeeld in vijf delen zullen wereldberoemde Nederlandse schilderijen te zien zijn. Dit meldt nu.nl.

Eerder deze maand kwam de Hermitage in problemen nadat er een uitvoerige expositie liep over Russische avant-gardekunst. De collectie was afkomstig uit de Russische Hermitage in Sint-Petersburg. Vanwege de oorlog en de verboden op de invoer van Russische producten had de directie van het museum besloten om de tentoonstelling voorlopig te sluiten.

Een momentopname van de zeventiende eeuw 

Tot en met 15 mei kunnen bezoekers Het Melkmeisje uit circa 1660 nog bewonderen in de Hermitage. Er volgen meer topstukken maar het museum maakt deze later bekend. Centraal in de tentoonstelling staan de technische details en het kleurgebruik van Vermeer. Het schilderij biedt een warme kijk in het leven van de zeventiende eeuw. Burgermeester Halsema opent vandaag de tentoonstelling, morgen kan het publiek terecht in het museum.

Volg deze link voor een bezoek aan het kunstmuseum. 

Door: Nationale Recreatiegids