Radiostilte Sony over band met Lil Kleine

Sony Music gaat verder geen enkel detail delen over de afspraken met Lil Kleine nadat de Amerikaanse muziekgigant had besloten de samenwerking met de omstreden rapper per direct stop te zetten. Dat heeft een woordvoerder van Sony woensdag aan het ANP laten weten. Zijn management NAMAN heeft echter, ondanks eerder insinuaties, nog niet besloten de samenwerking te verbreken.

Onder vuur 

Sony besloot de samenwerking te verbreken omdat Lil Kleine onder vuur ligt vanwege diverse geweldsincidenten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem onder meer van de mishandeling van zijn vriendin. Het muzieklabel liet eerder weten "nog geen" uitspraken te kunnen doen over de juridische implicaties van de breuk. Nu zegt het bedrijf verder definitief te zwijgen over de verbroken overeenkomst.

Voorschot 

Volgens onbevestigde geluiden zou Lil Kleine toen hij afgelopen jaar tekende een voorschot van 3 miljoen euro hebben gehad. Ook NAMAM, het managementbureau dat Lil Kleine vertegenwoordigt, laat woensdag weten niets te kunnen zeggen over de breuk met Sony.

Verwijderde naam 

NAMAM stelde drie weken geleden zich "te bezinnen" op de samenwerking met Lil Kleine. Het bedrijf was "erg geschrokken" van het recentste incident. Bij eerdere incidenten rond mishandeling waar Lil Kleine bij betrokken was, gaf NAMAM geen soortgelijke verklaring uit.

De naam van de rapper werd twee weken geleden wel van de website van NAMAM verwijderd. De woordvoerder laat woensdag weten dat het bureau de samenwerking met Lil Kleine nog niet heeft verbroken.

Door: ANP