Vuurwerkramp Enschede centraal in nieuwe dramaserie

De ramp rond de ontploffing van de Enschedese vuurwerkfabriek SE Fireworks in 2000 vormt de basis van een nieuwe Nederlandse dramaserie. Productiehuis Fiction Valley laat vrijdag weten dat het de filmrechten van de boeken van schrijver Simon Vuyk over het onderwerp heeft verworven.

In De Vuurwerkramp (2004) en De Waarheid achter de Vuurwerkramp (2010) worden de gebeurtenissen tijdens en na afloop van de ontploffing beschreven. Vuyk baseerde zijn boeken op bevindingen die hij deed nadat hij een jaar na de ramp het politiedossier in handen kreeg. Bij de ramp kwamen twintig mensen om het leven, raakten bijna duizend mensen gewond en werd een hele woonwijk weggevaagd.

Bekende producent 

Het scenario voor de dramaserie wordt mede geschreven door Michael Leendertse. Hij was eerder verantwoordelijk voor de NPO-serie Rampvlucht. Fiction Valley is bekend van dramaproducties als Mocro Maffia (Videoland), Dirty Lines (Netflix) en Deep Shit (NPO). Waar en wanneer de reeks over de vuurwerkramp te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Door: ANP