Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Na brandbrief van zangeressen wil NVPI met hen in gesprek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
De NVPI neemt de signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de muzieksector zeer serieus. Dat laat algemeen directeur Anne de Jong desgevraagd weten aan het ANP naar aanleiding van de open brief die tientallen zangeressen woensdag naar buiten brachten. Hij wil graag met de artiesten, die in de brief misstanden aan de kaak stelden, in contact komen.

Branchevereniging NVPI, waarbij onder meer muzieklabels, uitgeverijen en producenten aangesloten zijn, waardeert het initiatief van de zangeressen en wil graag "op korte termijn" in gesprek. "We nemen alle beschuldigingen van ongepast gedrag zeer serieus en tolereren geen grensoverschrijdend gedrag", zegt De Jong. Volgens hem wordt al veel gedaan om misstanden te voorkomen, maar "is er altijd meer te doen". "Niet alleen in de muziekindustrie, maar breder in de samenleving."

"Onze leden werken hard om ervoor te zorgen dat medewerkers en artiesten werken in een veilige en inclusieve omgeving", stelt De Jong. "Veel van onze leden houden zich aan strikte gedragscodes, geven vertrouwelijk advies en ondersteuning aan medewerkers en artiesten, en hebben samenwerkingsverbanden met hotlinediensten, waaronder het Centrum voor Seksueel Geweld en Mores Online, om leden, muziekproducenten, hun medewerkers en artiesten te adviseren en te informeren over grensoverschrijdende problemen."

Veilige en inclusieve muziekindustrie 

De NVPI wil graag praten over "hoe een veilige en inclusieve muziekindustrie kan worden gegarandeerd". De branchevereniging wil er daarbij voor zorgen dat iedere stem wordt gehoord. "We vinden het belangrijk om goed te luisteren naar wat er speelt, te beginnen bij de zangeressen die de brief hebben ondertekend."

BOOS

In de open brief van woensdag, geschreven naar aanleiding van de aflevering van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, lieten de zangeressen weten dat dat in de hele muzieksector gebeurt. Onder anderen Glennis Grace, Claudia de Breij, Aafke Romeijn, Esmée Denters en Hadewych Minis ondertekenden de brief.

Door: ANP 

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.