Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Concertgebouw verandert woensdag ook in een kapsalon

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ook het Concertgebouw en het Concertgebouworkest openen morgen eenmalig de deuren als kapsalon. Dat vertelde directeur Simon Reinink van het Concertgebouw dinsdagochtend in het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4. Hiermee sluiten zij zich aan bij de actie Kapsalon Theater, een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge.

Reinink en zijn orkest willen, net als andere artiesten en theaters, aandacht vragen voor de ongelijke behandeling van de cultuursector in het coronabeleid van het kabinet-Rutte. "Wij pleiten samen met alle cultuurinstellingen die meedoen voor een eerlijk perspectief", aldus de directeur. "Want keer op keer de afgelopen jaren moesten we vaststellen dat als er sectoren open konden, wij achteraan moesten sluiten in de rij. Terwijl daar naar onze mening geen of nauwelijks reden toe is. Want we hebben steeds laten zien dat het in onze sector veilig is in de zalen of doorstroomlocaties zoals musea."

Belangstellenden kunnen dinsdag vanaf 10 uur op de website van het Concertgebouw kaarten kopen voor Kapsalon Het Concertgebouw. Maximaal 50 klanten kunnen dan een dag later in de wachtruimte in de Grote Zaal plaatsnemen voor een knipbeurt door kappers Marga Bon en Lysandro Cicilia. Tijdens het wachten repeteert het Concertgebouworkest onder leiding van dirigent Susanna Mälkki Symfonie nr. 2 van Charles Ives.

Kapsalon Theater 

Ook steeds meer cabaretiers en theaters sluiten zich aan bij Kapsalon Theater. Grote namen als Youp van 't Hek, Jochem Myjer en Freek de Jonge doen mee aan de actie. Zij zullen woensdag in elk geval in Theater De Kleine Komedie in Amsterdam staan. Ook Yentl & De Boer, Henry van Loon en Brigitte Kaandorp doen mee.

Tientallen theaters in Nederland worden woensdag omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon. Bezoekers kunnen hun haar laten knippen en tijdens die knipbeurt treden de cabaretiers op. Volgens de cultuursector hebben theaters bewezen veilig open te kunnen, omdat bezoekers afstand kunnen houden, mondkapjes dragen en met een QR-code worden binnengelaten.

Door: ANP

24 april '24 (15:59)

Nederlandse voetbaldocumentaire wint prijs op filmfestival in India

De Nederlandse documentaire I Am Somebody heeft een prijs gewonnen op het Lucknow International Children's Film Festival in India. Dat heeft regisseur Jamillah van der Hulst gemeld. De film werd bekroond als beste documentaire. Op het festival werden 500 producties uit 91 landen vertoond.

24 april '24 (12:33)

Rijksmuseum Twenthe wil eenzaamheid onder jongeren aanpakken met kunst

De digitale wereld brengt ons allemaal heel dicht bij elkaar, maar duwt ons ook verder van elkaar weg. Ook jongeren lijden hieronder, ziet Rijksmuseum Twenthe. Het museum wil daarom jongeren samenbrengen met kunst. Dat idee ontstond tijdens de museumnacht, meldt AD.

23 april '24 (14:58)

Richard Groenendijk hoofdrolspeler bij terugkeer musical Hairspray

De musical Hairspray keert volgend jaar oktober terug in de Nederlandse theaters. Voor de grote rol van Edna Turnblad is cabaretier Richard Groenendijk gecast, die daarmee gelijk ook viert dat hij dertig jaar in het vak zit. Dat maakte theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

23 april '24 ( 9:48)

14 de musical, over leven van Johan Cruijff, stopt na drie jaar

14 de musical, de muziekvoorstelling over het leven van voetballegende Johan Cruijff, stopt deze zomer. Dat heeft producent Wolter Lommerde maandag bekendgemaakt. De laatste uitvoering is te zien op zaterdag 6 juli. De voorstelling heeft dan drie jaar gespeeld in het AFAS Theater in Leusden.

23 april '24 ( 9:11)

Jandino gaat op tournee en dat weten zijn fans

De website van komiek Jandino Asporaat is maandagavond enige tijd uit de lucht geweest door het grote aantal bezoekers. Vele tienduizenden mensen bezochten de pagina nadat Asporaat had aangekondigd volgend seizoen weer op tournee te gaan. De problemen waren na pakweg een kwartier verholpen.

23 april '24 ( 8:56)

Alex Klaasen werkt aan nieuwe musical

Alex Klaasen en componist Peter van de Witte werken samen aan een nieuwe musical. Dat heeft de cabaretier gemeld in het radioprogramma Volgspot. Het tweetal won zondagavond de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 152W96TH street uit de voorstelling No Ponies.

23 april '24 ( 8:41)

Jan Jaap van der Wal na 12 jaar weer op tournee door Nederland

Jan Jaap van der Wal gaat voor het eerst in twaalf jaar weer een theatertournee in Nederland doen. De 44-jarige cabaretier staat van september tot mei in de theaters met zijn voorstelling Mijn vlakke land. In de show bekijkt Van der Wal, die inmiddels zeven jaar in België woont en werkt, Nederland met "de blik van een buitenstaander".

22 april '24 (13:12)

Rijksmuseum van Oudheden organiseert Romeinse speurroutes in meivakantie

Kinderen en hun families die tijdens de meivakantie naar het Museum van Oudheden komen, kunnen er allerlei activiteiten doen die in het teken staan van de familietentoonstelling ‘Romeinse villa’s in Limburg’. Kinderen kunnen kleurplaten inkleuren aan de knutseltafels in de Tempelzaal, en daar ook aan de slag met LEGO. Vanaf 1 mei organiseert het museum ook familierondleidingen op woensdag- of zondagmiddag. Het Museum van Oudheden is voor kinderen tot en met 18 jaar helemaal gratis. Alleen de speurroutes kosten 2,95 euro. Kaartjes hiervoor zijn bij de museumkassa te halen, meldt Museum van Oudheden. 

22 april '24 ( 8:55)

Kaarten voor musical Rob de Nijs gewild

Binnen twee weken zijn er ruim 35.000 kaarten verkocht voor de musical Malle Babbe, over het leven van zanger Rob de Nijs. Niet eerder was de vraag kort na de aankondiging van een nieuwe titel zo groot, zegt producent Medialane zaterdag.

18 april '24 (13:43)

Thema Batavialand tijdens meivakantie is ‘Op Reis!’

Museum Batavialand heeft voor de meivakantie een mooi nieuw thema bedacht. Onder de noemer ‘Op Reis!’ kunnen bezoekers tijdens de vakantie op reis door de maritieme geschiedenis. Zo is er veel aandacht voor de Halve Maen, een replica van een verkenningsschip uit de zeventiende eeuw dat over alle wereldzeeën voer. Dit meldt Batavialand.