Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oudejaarsconferences vrijdagavond bij NPO 1 en SBS6, niet bij RTL

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ook dit jaar zijn verscheidene cabaretiers met een oudejaarsconference op televisie te zien, ondanks de avondlockdown en de recenter aangekondigde volledige lockdown, waarbij theaters moesten sluiten. Peter Pannekoek is vrijdagavond met de show Nieuw Bloed te zien bij NPO 1 en Najib Amhali met Wie het weet mag het zeggen op SBS6. Javier Guzmans eindejaarsshow In vertwijfeling verblijven werd woensdag al uitgezonden op Comedy Central.

Ook Guido Weijers zou een oudejaarsconference geven, die op vrijdagavond bij RTL 4 zou worden uitgezonden, maar wegens onzekerheid rondom de coronasituatie besloot de cabaretier vorige maand al om de voorbereidingen te staken. De zender heeft hem de ruimte gegeven om die "moeilijke beslissing te nemen", zei hij daar eerder over. Vorig jaar trok Weijers' oudejaarsconference op RTL 4 nog bijna 1,3 miljoen kijkers.

Peter Pannekoek

Het is de eerste keer dat Pannekoek een oudejaarsconference voor de NPO maakt. Daar komt de naam Nieuw Bloed ook deels vandaan, hij zou de eerste van een nieuwe generatie cabaretiers zijn die een NPO-oudejaarsconference doet. "Ik moest die titel al ver van tevoren opgeven, dus ik vond dit wel grappig", zei hij daar eerder over. "Het kan ook verwijzen naar corona of de nieuwe bestuurscultuur, dus het past wel."

Niet alleen voor Pannekoek, ook voor Amhali is het de eerste keer dat hij een oudejaarsconference houdt, waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar. Cabaretier Dolf Jansen houdt voor de 32e keer een oudejaarsconference, genaamd Het Jansen Vaccin. Die show is sinds donderdagavond op zijn YouTube-kanaal te zien.

Jansen heeft ook samen met Hans Sibbel, als duo beter bekend als Lebbis & Jansen, op 22 december een mini-oudejaarsconference opgenomen voor theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Dat deed het duo in een leeg theater. De voorstelling is onderdeel van de 'adventskalender', waarmee het theater aftelt naar het nieuwe jaar. De twee traden tussen 1988 en 2006 samen op en maakten ook jaarlijks een oudejaarsvoorstelling.

Youp

Ook vorig jaar moesten de theaters rond deze tijd van het jaar dichtblijven. Daardoor speelde Guzman zijn oudejaarsconference zonder publiek en speelde Weijers zijn voorstelling wel live, maar alleen voor zijn eigen medewerkers. BNNVARA zond vorige oudejaarsavond een drie weken oude opname van Youp van 't Hek uit.

Door: ANP

25 april '24 (13:33)

Directeur Groninger Museum vertrekt in november

GRONINGEN (ANP) - Andreas Blühm stopt eind november als algemeen directeur van het Groninger Museum. "Na 36 jaar werk bij vijf musea in twee landen, waarvan negentien jaar als directeur, is het moment gekomen om afscheid te nemen", verklaart hij. De 65-jarige Blühm vindt het ook tijd voor een nieuwe leiding in Groningen, afkomstig uit een jongere generatie.

25 april '24 (12:48)

Permanent eerbetoon aan Def Rhymz in Rotterdam, mogelijk muurschildering

De gemeente Rotterdam zoekt een plek in de stad voor een blijvend eerbetoon aan de onlangs overleden rapper Def Rhymz. Dat laat een woordvoerder donderdag aan het ANP weten, naar aanleiding van berichtgeving van Rijnmond. De gemeente denkt aan een muurschildering, zoals deze onlangs ook al werd aangebracht op de muur van een sporthal in Rotterdam-Crooswijk.

25 april '24 ( 8:44)

30 miljoen euro opbrengst voor schilderij Gustav Klimt bij veiling

Een schilderij van Gustav Klimt heeft 30 miljoen euro opgebracht op een veiling in Wenen. Het gaat om het onafgemaakte werk Bildnis Fräulein Lieser.

24 april '24 (15:59)

Nederlandse voetbaldocumentaire wint prijs op filmfestival in India

De Nederlandse documentaire I Am Somebody heeft een prijs gewonnen op het Lucknow International Children's Film Festival in India. Dat heeft regisseur Jamillah van der Hulst gemeld. De film werd bekroond als beste documentaire. Op het festival werden 500 producties uit 91 landen vertoond.

24 april '24 (12:33)

Rijksmuseum Twenthe wil eenzaamheid onder jongeren aanpakken met kunst

De digitale wereld brengt ons allemaal heel dicht bij elkaar, maar duwt ons ook verder van elkaar weg. Ook jongeren lijden hieronder, ziet Rijksmuseum Twenthe. Het museum wil daarom jongeren samenbrengen met kunst. Dat idee ontstond tijdens de museumnacht, meldt AD.

23 april '24 (14:58)

Richard Groenendijk hoofdrolspeler bij terugkeer musical Hairspray

De musical Hairspray keert volgend jaar oktober terug in de Nederlandse theaters. Voor de grote rol van Edna Turnblad is cabaretier Richard Groenendijk gecast, die daarmee gelijk ook viert dat hij dertig jaar in het vak zit. Dat maakte theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

23 april '24 ( 9:48)

14 de musical, over leven van Johan Cruijff, stopt na drie jaar

14 de musical, de muziekvoorstelling over het leven van voetballegende Johan Cruijff, stopt deze zomer. Dat heeft producent Wolter Lommerde maandag bekendgemaakt. De laatste uitvoering is te zien op zaterdag 6 juli. De voorstelling heeft dan drie jaar gespeeld in het AFAS Theater in Leusden.

23 april '24 ( 9:11)

Jandino gaat op tournee en dat weten zijn fans

De website van komiek Jandino Asporaat is maandagavond enige tijd uit de lucht geweest door het grote aantal bezoekers. Vele tienduizenden mensen bezochten de pagina nadat Asporaat had aangekondigd volgend seizoen weer op tournee te gaan. De problemen waren na pakweg een kwartier verholpen.

23 april '24 ( 8:56)

Alex Klaasen werkt aan nieuwe musical

Alex Klaasen en componist Peter van de Witte werken samen aan een nieuwe musical. Dat heeft de cabaretier gemeld in het radioprogramma Volgspot. Het tweetal won zondagavond de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 152W96TH street uit de voorstelling No Ponies.

23 april '24 ( 8:41)

Jan Jaap van der Wal na 12 jaar weer op tournee door Nederland

Jan Jaap van der Wal gaat voor het eerst in twaalf jaar weer een theatertournee in Nederland doen. De 44-jarige cabaretier staat van september tot mei in de theaters met zijn voorstelling Mijn vlakke land. In de show bekijkt Van der Wal, die inmiddels zeven jaar in België woont en werkt, Nederland met "de blik van een buitenstaander".