Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Unieke Spider-Man-controller bij Bonami SpelComputer Museum

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is verheugd te kunnen melden dat bezoekers binnenkort een unieke handgemaakte PlayStation 5 DualSense Spider-Man controller kunnen komen bewonderen. De game pad is ontworpen door de Italiaan Giuseppe Spinelli ( Snoreyn ) en geverfd door airbrush artiest Enrico Bertagnoli (Berta). Het project is tot stand gekomen dankzij de Nederlandse tech-website LetsGoDigital . Het SpelComputer Museum is de enige locatie in Nederland waar je deze bijzondere controller kunt komen bekijken. Dit meldt Stichting Bonami SpelComputers.

Custom-made DualSense Spider-man controller

 
LetsGoDigital en Snoreyn waren eerder dit jaar ook betrokken bij het vormgeven van de PlayStation 5 Experience Zone in het museum. De Sony PS5 console staat alweer verschillende maanden bespeelbaar opgesteld voor het publiek. Vanaf de Kerstvakantie 2021 kunnen bezoekers ook kennismaken met de custom-made DualSense Spider-man controller, die in een speciaal daarvoor ontworpen displayframe tentoongesteld zal worden.
 
De gamepad is rijkelijk versierd met een glanzend spinnenweb. De donker chroomrode kleurstelling reflecteert prachtig in het licht. Op de touchpad van de zwarte game controller is het kenmerkende slogan ‘Be Yourself’ te lezen. Verder zijn er diverse rode elementen aangebracht op en rondom de knoppen, deze geven de DualSense controller een volledig eigen identiteit mee.
 
Berta heeft zelfs kans gezien om de lichtbalk rood te verven, waardoor deze daadwerkelijk andere kleurcombinaties toont wanneer ingeschakeld. Ook tijdens het opladen is deze rode gloed zichtbaar. Het is de enige DualSense controller ter wereld met een gemodificeerde lichtbalk.
 

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

 
Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers. Via een interactieve tijdlijn wordt de gehele geschiedenis van de (spel-)computer uitgedragen, van de jaren ’60 tot nu. Het 3.250 m2 museum beschikt ook over een ruime arcadehal met meer dan 60 retro-arcadekasten en flipperkasten. Alle spelapparaten staan afgesteld op vrij spelen.
 
Het Bonami SpelComputer Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Eerste kerstdag is het museum gesloten, op tweede kerstdag zijn de deuren geopend. Een entreekaartje kost €15 per persoon. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.
 
 
Bonami SpelComputer Museum: computermuseum.nl
Online reserveren: tickets.computermuseum.nl

 

24 april '24 (15:59)

Nederlandse voetbaldocumentaire wint prijs op filmfestival in India

De Nederlandse documentaire I Am Somebody heeft een prijs gewonnen op het Lucknow International Children's Film Festival in India. Dat heeft regisseur Jamillah van der Hulst gemeld. De film werd bekroond als beste documentaire. Op het festival werden 500 producties uit 91 landen vertoond.

24 april '24 (12:33)

Rijksmuseum Twenthe wil eenzaamheid onder jongeren aanpakken met kunst

De digitale wereld brengt ons allemaal heel dicht bij elkaar, maar duwt ons ook verder van elkaar weg. Ook jongeren lijden hieronder, ziet Rijksmuseum Twenthe. Het museum wil daarom jongeren samenbrengen met kunst. Dat idee ontstond tijdens de museumnacht, meldt AD.

23 april '24 (14:58)

Richard Groenendijk hoofdrolspeler bij terugkeer musical Hairspray

De musical Hairspray keert volgend jaar oktober terug in de Nederlandse theaters. Voor de grote rol van Edna Turnblad is cabaretier Richard Groenendijk gecast, die daarmee gelijk ook viert dat hij dertig jaar in het vak zit. Dat maakte theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

23 april '24 ( 9:48)

14 de musical, over leven van Johan Cruijff, stopt na drie jaar

14 de musical, de muziekvoorstelling over het leven van voetballegende Johan Cruijff, stopt deze zomer. Dat heeft producent Wolter Lommerde maandag bekendgemaakt. De laatste uitvoering is te zien op zaterdag 6 juli. De voorstelling heeft dan drie jaar gespeeld in het AFAS Theater in Leusden.

23 april '24 ( 9:11)

Jandino gaat op tournee en dat weten zijn fans

De website van komiek Jandino Asporaat is maandagavond enige tijd uit de lucht geweest door het grote aantal bezoekers. Vele tienduizenden mensen bezochten de pagina nadat Asporaat had aangekondigd volgend seizoen weer op tournee te gaan. De problemen waren na pakweg een kwartier verholpen.

23 april '24 ( 8:56)

Alex Klaasen werkt aan nieuwe musical

Alex Klaasen en componist Peter van de Witte werken samen aan een nieuwe musical. Dat heeft de cabaretier gemeld in het radioprogramma Volgspot. Het tweetal won zondagavond de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 152W96TH street uit de voorstelling No Ponies.

23 april '24 ( 8:41)

Jan Jaap van der Wal na 12 jaar weer op tournee door Nederland

Jan Jaap van der Wal gaat voor het eerst in twaalf jaar weer een theatertournee in Nederland doen. De 44-jarige cabaretier staat van september tot mei in de theaters met zijn voorstelling Mijn vlakke land. In de show bekijkt Van der Wal, die inmiddels zeven jaar in België woont en werkt, Nederland met "de blik van een buitenstaander".

22 april '24 (13:12)

Rijksmuseum van Oudheden organiseert Romeinse speurroutes in meivakantie

Kinderen en hun families die tijdens de meivakantie naar het Museum van Oudheden komen, kunnen er allerlei activiteiten doen die in het teken staan van de familietentoonstelling ‘Romeinse villa’s in Limburg’. Kinderen kunnen kleurplaten inkleuren aan de knutseltafels in de Tempelzaal, en daar ook aan de slag met LEGO. Vanaf 1 mei organiseert het museum ook familierondleidingen op woensdag- of zondagmiddag. Het Museum van Oudheden is voor kinderen tot en met 18 jaar helemaal gratis. Alleen de speurroutes kosten 2,95 euro. Kaartjes hiervoor zijn bij de museumkassa te halen, meldt Museum van Oudheden. 

22 april '24 ( 8:55)

Kaarten voor musical Rob de Nijs gewild

Binnen twee weken zijn er ruim 35.000 kaarten verkocht voor de musical Malle Babbe, over het leven van zanger Rob de Nijs. Niet eerder was de vraag kort na de aankondiging van een nieuwe titel zo groot, zegt producent Medialane zaterdag.

18 april '24 (13:43)

Thema Batavialand tijdens meivakantie is ‘Op Reis!’

Museum Batavialand heeft voor de meivakantie een mooi nieuw thema bedacht. Onder de noemer ‘Op Reis!’ kunnen bezoekers tijdens de vakantie op reis door de maritieme geschiedenis. Zo is er veel aandacht voor de Halve Maen, een replica van een verkenningsschip uit de zeventiende eeuw dat over alle wereldzeeën voer. Dit meldt Batavialand.