Haags cultuurpaleis Amare schrapt opening vanwege coronalockdown

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De feestelijke opening van het nieuwe Haagse cultuurpaleis Amare gaat komend weekend niet door. Er stond een groot aantal feestelijke activiteiten gepland, maar de grote evenementen worden allemaal afgelast. Dat hebben Amare, het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater maandag laten weten.

Zij zijn gedwongen tot dit besluit vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die het demissionaire kabinet afgelopen vrijdag aankondigde vanwege het snel stijgende aantal besmettingen. De reguliere programmering gaat de komende weken wel gewoon door, beklemtonen alle partijen. Amare is een concertzaal en mag dus, mits geplaceerd, voorlopig gewoon publiek blijven ontvangen.

Zuiderstrandtheater

Het cultuurpaleis aan het Spui wordt het nieuwe onderkomen van het Zuiderstrandtheater, het Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest (RO) en het Koninklijk Conservatorium. In het hart van de programmering staat het werk van het NDT en RO. Daarnaast zullen er ook allerlei grote voorstellingen van andere producenten op de podia te zien zijn.

De grote theaterzaal in Amare biedt, als alle coronarestricties vervallen, plek aan bijna 1300 mensen. De concertzaal biedt plek aan 2500 mensen en zal ook als nieuw poppodium worden gebruikt. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen twee maanden geleden al een officiële presentatie en rondleiding in het complex.

Door: ANP