Normal_rss_entry-334661

De eerste Harry Potter-film, The Philosopher's Stone, is in het weekend van 26 en 27 november weer in de Nederlandse bioscopen te zien. Met de re-release van de film viert distributeur Warner Bros. de twintigste verjaardag van de succesvolle reeks over de jonge magiër.

De voorverkoop voor de speciale vertoningen in dat weekend start dinsdag 16 november om 10.00 uur. The Philosopher's Stone zal voor het eerst in de geschiedenis ook in 4DX-zalen van bioscoopketen Pathé te zien zijn. In dit soort zalen bewegen stoelen 'mee' met de film. Ook zijn er in de zaal licht-, lucht- en watereffecten ingebouwd die bijdragen aan een levensechte bioscoopervaring.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Potterfilms tijdelijk weer op het grote doek te zien zijn. In de zomer van 2020, toen er weinig nieuwe films uitkwamen vanwege de coronapandemie, werden alle acht delen ook tijdelijk weer uitgebracht in de bioscopen.

De Harry Potter-reeks is, na Marvel en Star Wars, de meest succesvolle filmreeks uit de geschiedenis. De acht films, die tussen 2001 en 2011 uitkwamen, brachten wereldwijd 10 miljard dollar op. In Nederland kochten meer dan 12 miljoen bezoekers een kaartje voor de acht films.

Door: ANP