Bioscopen blij dat ze open mogen blijven

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De bioscopen zijn positief over de beslissing van het kabinet om alle filmzalen en -theaters open te houden. De instellingen hoeven zich niet aan een sluitingstijd te houden, zo vertelde demissionair premier Mark Rutte vrijdag tijdens de coronapersconferentie.

"De bioscoopsector heeft de QR-check vanaf het begin goed op orde en controleert actief. Gedurende de gehele coronacrisis zijn er geen herleidbare besmettingen naar de bioscopen en filmtheaters vastgesteld", aldus de Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). "Dit is te danken aan de continu goede naleving van regels binnen de bioscopen en filmtheaters, waar veel extra personeel en budget voor is ingezet."

Volgens de organisatie beschikken bioscopen over goede ventilatie. "Daarom is bioscoopbezoek bij uitstek een veilig uitje, men zit stil naast elkaar een film te kijken, waarbij er niet wordt gejuicht of bewogen."

Ook theaters en poppodia hoeven zich niet aan de sluitingstijd van 18.00 uur te houden, zoals niet-culturele evenementenorganisatoren dat wel moeten. Wel is er een maximum van 1250 aantal bezoekers. Het laten zien van het coronatoegangsbewijs bij de ingang blijft ook verplicht.

Door: ANP