Luizenmoeder-acteur Diederik Ebbinge  'woedend' om OMT-advies

Diederik Ebbinge is "van slag" en "woedend" door het uitgelekte OMT-advies. Daarin staat dat de theaters vanwege het aantal coronabesmettingen voorlopig weer de deuren zouden moeten sluiten.

"Ik was woedend, ziedend, echt van slag. Acteurs in mijn omgeving zijn de wanhoop nabij", zegt Ebbinge aan tafel bij de talkshow Jinek. "De cultuur is juist de sector die het goed doet: er zijn ventilatiesystemen, QR wordt gescand."

Deuk in vertrouwen van theaterliefhebber

Volgens de acteur en televisiemaker, onder meer bekend van het programma Promenade, heeft het beleid voor een grote deuk in het vertrouwen van de theaterliefhebbers gezorgd. "Maar nu kwamen deze geruchten een paar dagen geleden. Er zijn al mensen die hun kaartje teruggeven of die geen kaartjes meer kopen", zegt hij.

De nieuwe coronaregels worden vandaag aangekondigd. Gister werd een dagrecord bereikt van 16.364 besmettingen, het hoogste aantal sinds de start van de pandemie. Het is nog niet duidelijk welke maatregelen precies worden ingevoerd, daar is het kabinet nog over in gesprek.

Door: ANP