Normal_rss_entry-330388

Viggo Waas keert in november weer terug op het podium. De 59-jarige cabaretier zal op 21 november in theater De Kleine Komedie in Amsterdam een avond verzorgen met zijn vriend en collega Peter Heerschop. In De Weg naar de Spelen vertellen zij over hun ervaringen bij de diverse Olympische Spelen die zij meemaakten.

"Tokio is geweest, Beijing komt eraan", schijven de mannen in een korte toelichting op de website van het theater. "Samen besnelwandelen we de weg naar de Spelen. We blikken terug op blik uit het verleden. En we beklimmen alvast het ereschavot van de nabije toekomst."

Aan de voorstelling zullen ook medaillewinnaars van de Spelen meedoen. Wie dit zijn, wordt later bekendgemaakt. "Wat hebben zij ervoor gedaan? Wat hebben ze ervoor gelaten? Wat zijn hun verwachtingen? Er wordt verteld en herinnerd. Gelachen en gehuild. Voorbeschouwd en toegezongen. Gekwist en gewonnen. Of alleen meegedaan, natuurlijk. Want dat is belangrijker dan winnen."

Festen

Waas maakte dinsdag na een half jaar zijn rentree op de Nederlandse radio. Hij was op NPO Radio 1 voor het eerst sinds maart weer copresentator van het programma BVSC. Waas (59) werd eind maart getroffen door een herseninfarct. Het management van Waas bevestigde het herseninfarct eind april. Er werd toen gezegd dat de revalidatie enige tijd in beslag zou gaan nemen.

De cabaretier is vooral bekend van de cabaretgroep Niet Uit Het Raam (NUHR). Hij speelde vorig seizoen nog zijn theatersolo De Meestervoorspeller. Dit seizoen zou hij samen met Peter Heerschop te zien zijn in de voorstelling Er gaat nog iets heel moois gebeuren. Het plan is om met het toneelgezelschap De Ploeg begin 2022 een nieuwe toneelbewerking van de film Festen te gaan maken.

Door: ANP