Normal_rss_entry-326677

De bioscoopsector doet een dringende oproep aan de Tweede Kamer om de nieuwe coronaplannen van het demissionaire kabinet een halt toe te roepen. Bioscopen mogen per 25 september weer op volle capaciteit draaien, mits bezoekers een coronatoegangsbewijs kunnen voorleggen.

"Het toelaten van bezoekers met coronatoegangsbewijzen gaat ertoe leiden dat minder bezoekers naar de film zullen gaan: de coronatoegangsbewijzen werpen simpel gezegd een enorme bezoekersdrempel op", stelt voorzitter Gulian Nolthenius van bioscoopkoepel NVBF. "Daarnaast komen de steunpakketten te vervallen per 1 oktober terwijl die ondersteuning voor bioscopen en filmtheaters onder deze omstandigheden zo hard nodig is."

Eerder is ook in andere landen gebleken dat het bioscoopbezoek flink terugliep als er om een coronapas werd gevraagd. Vooral jongeren, een belangrijke doelgroep voor de bioscopen, hebben vaak nog niet beide vaccinaties gehad en vinden het te veel moeite om een coronatest te doen voor een bioscoopbezoek.

De sector heeft dinsdagavond een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer met het verzoek de plannen van het demissionaire kabinet aan te passen.

Door: ANP