Normal_rss_entry-325041

Herman Finkers is dit jaar genomineerd voor een Zilveren Krulstaart. De Twentse cabaretier maakt kans op de onderscheiding voor het scenario dat hij schreef voor de bioscoopfilm De Beentjes van Sint Hildegard. Finkers is genomineerd in de categorie beste scenario voor een film. Eerder was de komiek voor de film ook al genomineerd voor een Gouden Kalf.

De andere twee genomineerden voor de Zilveren Krulstaart voor beste filmscript zijn Daan Windhorst, voor zijn scenario voor de zwarte komedie De Kuthoer, en Esther Duysker voor haar script voor het drama Buladó.

In de categorie beste scenario voor een televisieserie gaan de nominaties dit jaar naar de serie I.M. van Hugo Heinen en Michiel van Erp, Oogappels van Roos Ouwehand en Lex Passchier en de kinderreeks De regels van Floor seizoen 3.

De awards worden jaarlijks uitgereikt door het Netwerk Scenarioschrijvers, dat de Zilveren Krulstaarten profileert als de belangrijkste vakprijs voor Nederlandse scenarioschrijvers. De ceremonie is op 25 september, tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Door: ANP