Normal_rss_entry-321266

Het bioscoopvervolg op de tv-serie De Luizenmoeder heeft binnen een week de gouden filmstatus weten te bereiken. De film is sinds vorige week woensdag in de bioscopen te zien en verwelkomde dinsdagavond de 100.000ste bezoeker, zo maakt het Nederlands Film Festival woensdag bekend. De makers van de film krijgen voor deze prestatie de Gouden Film Award uitgereikt.

Vanwege de coronamaatregelen is het succes van de film extra bijzonder. Bioscopen zijn nog steeds gebonden aan coronabeperkingen van het demissionaire kabinet en mogen maar voor een derde gevuld worden. Dat de film populair is, werd al eerder duidelijk. Binnen twee dagen trok de komedie meer dan 30.000 bezoekers.

De film, die in 129 bioscopen door het hele land te zien is, draait om basisschool De Klimop. Na het vertrek van directeur Anton (Diederik Ebbinge) probeert Juf Ank (Ilse Warringa) de boel weer op orde te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Met de film maakt Ilse Warringa haar regiedebuut. De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en trok wekelijks vele miljoenen tv-kijkers. De serie werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf.

Door: ANP