Normal_rss_entry-316884

Het Kickstart Cultuurfonds geeft tachtig theaters in totaal 2,1 miljoen euro als steun bij het aanpakken van de gevolgen van de coronacrisis. Van dit geld kunnen zij de theaters coronaproof maken, buitenprogrammering mogelijk maken en coronagerelateerde marketingcampagnes opzetten.

De tachtig theaters die steun ontvangen zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er 45.000 euro voor het Bijlmer Parktheater Amsterdam. Theater Walhalla Rotterdam krijgt 20.000 euro en Theater De Glasbak in Almere 6.699 euro. De meeste donaties gaan naar fysieke aanpassingen aan de theaters zoals een grote ontvangstruimte om meer bezoekers coronaproof te kunnen ontvangen, of een mobiele koffiebar waarmee de doorstroom van het publiek makkelijker verloopt.

Het tijdelijke noodfonds steunt ook verschillende musea, muziekpodia en producenten van professionele podiumkunsten. In totaal kreeg het Kickstart Cultuurfonds dit jaar 1092 aanvragen binnen. "Een bijna-verdubbeling ten opzichte van vorig jaar", aldus een woordvoerder. Er was dit jaar 20 miljoen euro beschikbaar. Het loket van het tijdelijke noodfonds is inmiddels gesloten.

Het Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Het werkt samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en private cultuurfondsen.

Door: ANP