Normal_rss_entry-316012

Er staat weer een nieuw LEGO-beeld van André Hazes sr. op de Dam in Amsterdam. Woensdagochtend heeft kunstenaar Remon van Zoggel, die vorig jaar ook meehielp aan een LEGO-beeld van Hazes, een nieuwe versie van het beeld op de Dam geplaatst. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het geel-zwarte beeld met het kenmerkende zwarte pak, zonnebril, hoed en microfoon is geplaatst ter ere van de geboortedag van André Hazes sr.

De in 2004 overleden volkszanger, bekend van liedjes als Zij Gelooft In Mij en Kleine Jongen, zou woensdag zeventig jaar geworden zijn.

Vorig jaar bleef het LEGO-standbeeld van de Amsterdamse volkszanger niet heel lang staan. Het beeld, dat ontworpen is door kunstenaar Frank de Ruwe, werd binnen een week onthoofd en het onderdeel is nooit meer teruggevonden. Maar Van Zoggel denkt dat de nieuwe versie het langer vol zal houden. Dit beeld is volgens hem "veel sterker" en hopelijk 'hufterproof'.

Het standbeeld is dit keer niet in 3D geprint, maar van polyester gemaakt. "We hopen dat Dré nu wat langer blijft staan en heel blijft. Dan kan iedereen met hem op de foto." Rachel Hazes, die ter ere van de geboortedag een brief schreef aan haar overleden man, wist ook af van het beeld.

Door: ANP