Normal_rss_entry-314540

De kaartverkoop voor diverse grote voorstellingen is flink toegenomen na de aankondiging van de coronaversoepelingen op vrijdag. Theaters mogen binnenkort weer meer bezoekers ontvangen, lieten demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge weten.

Voor meerdere grote musicals zijn sinds de persconferentie "vele duizenden extra kaarten verkocht", laat een woordvoerder weten. "We zien vanaf vrijdagmiddag echt een opvallende piek." Het gaat om producties als The Sound of Music (met zangeres Frances van Broekhuizen), Tina Turner: de musical, Zodiac, Titanic en The Rocky Horror Picture Show. Eerder liet producent MediaLane al weten dat de verkoop van kaarten voor de musical Diana & Zonen de 15.000 tickets was gepasseerd.

Theaters, poppodia en bioscopen kunnen zoals verwacht al vanaf 26 juni meer bezoekers ontvangen. Ze mogen dan zoveel mensen ontvangen als mogelijk is binnen de 1,5 meterregel. De heropening van de theaters werd vrijdagavond gevierd met de actie Mooier dan ooit. Diverse artiesten gaven om 20.00 uur een miniconcert op de daken van culturele instellingen door het hele land.

Door: ANP