Normal_rss_entry-313042

Een bewerking van het oorlogsboek Op klompen door de dessa van Hylke Speerstra is dit najaar in het theater te zien. Het gaat volgens de producenten van Studio Immersief echter niet om een normale uitvoering, maar om een voorstelling waaraan het publiek actief deel kan nemen.

In de voorstelling wordt het verhaal verteld van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië werd ingezet om het gezag over de voormalige kolonie te herstellen. Bij thuiskomst vertelt hij over de verschrikkingen en ontberingen die hij daar meemaakte.

De voorstelling is bijzonder omdat er geen theaterstoelen zijn waar het publiek op zit. In plaats daarvan loopt de bezoeker echt rond in een speciaal nagebouwde boerderij. In een 360 graden-decor ervaart de bezoeker het onthutsende leven in de tropen aan de hand van replica's van foto's, dagboeken en brieven die echt aan te raken zijn.

"Mede door de real-life-gaming elementen is dit een ervaring die je niet wil missen", laat producent Danny van Zuijlen weten. Op klompen door de dessa is vanaf september tot en met december 2021 te zien op bijzondere locaties in Vlissingen, Leeuwarden en Den Haag.

Door: ANP