Normal_rss_entry-309727

Youp van 't Hek gaat geen nieuwe oudejaarsconference maken. Dat laat de 67-jarige cabaretier weten op Twitter. Zaterdagavond ontstond verwarring over een eventuele nieuwe oudejaarsconference nadat hij in het NPO Radio 1-programma Op de plank zei dat zijn laatste en tiende conference een "beetje als 9,5" voelde.

"Voor alle duidelijkheid: ik heb NERGENS gezegd dat ik overweeg om nog een oudejaarsconference te gaan maken en ga dat ook NIET doen!", schrijft hij zondagochtend als reactie op Twitter.

Van 't Hek moest de tournee van zijn tiende eindejaarsshow Korrel Zout abrupt afbreken. BNNVARA zond op 31 december een oude opname van 12 december uit, toen Van 't Hek voor dertig man speelde. Hij had aangekondigd dat zijn tiende oudejaars zijn laatste zou zijn. "Dit voelde toch beetje als 9,5", bekende hij in de uitzending.

Dertig mensen

Voorlopig staat er eerst een nieuwe show op de planning die de komiek in het najaar gaat spelen. "Maar ik wil niet meer voor dertig mensen spelen", beklemtoonde hij. "De zaal moet wel weer een beetje vol zitten. Geen plukje links en een plukje rechts. Als ik niet normaal kan spelen, wacht ik vier maanden. En anders speel ik nooit meer; dan was ik gewoon de cabaretier Youp van 't Hek."

In het programma Op de plank blikte De Jong met theatericonen als Van 't Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma terug op het rampzalige jaar voor de zwaar getroffen cultuursector. De theaters zijn inmiddels vanaf oktober vrijwel allemaal gesloten. In de uitzending werden ook vragen beantwoord van theatergangers over de huidige, onduidelijke situatie.

Door: ANP