Normal_rss_entry-309713

Youp van 't Hek overweegt misschien toch nog een oudejaarsconference te gaan maken. Dat vertelde 67-jarige cabaretier zaterdagavond in het NPO Radio 1-programma Op de plank. Hierin praatte dj Astrid de Jong met podiumkunstenaars over het verloren coronajaar.

Van 't Hek moest de tournee van zijn tiende eindejaarsshow Korrel Zout abrupt afbreken. BNNVARA zond op 31 december een oude opname van 12 december uit, toen Van 't Hek voor dertig man speelde. Hij had aangekondigd dat zijn tiende oudejaars zijn laatste zou zijn. "Dit voelde toch beetje als 9,5", bekende hij in de uitzending.

Voorlopig staat er eerst een nieuwe show op de planning die de komiek in het najaar gaat spelen. "Maar ik wil niet meer voor dertig mensen spelen", beklemtoonde hij. "De zaal moet wel weer een beetje vol zitten. Geen plukje links en een plukje rechts. Als ik niet normaal kan spelen, wacht ik vier maanden. En anders speel ik nooit meer; dan was ik gewoon de cabaretier Youp van 't Hek."

In het programma Op de plank blikte De Jong met theatericonen als Van 't Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma terug op het rampzalige jaar voor de zwaar getroffen cultuursector. De theaters zijn inmiddels vanaf oktober vrijwel allemaal gesloten. In de uitzending werden ook vragen beantwoord van theatergangers over de huidige, onduidelijke situatie.

Door: ANP