Normal_rss_entry-308995

Het Concertgebouworkest gaat een driejarig samenwerkingsverband aan met regisseur Pierre Audi, die van 1988 tot 2018 artistiek directeur was van De Nationale Opera. Hij was ook lange tijd artistiek leider van het Holland Festival. Audi gaat zich voor het Concertgebouworkest om te beginnen bezighouden met onder meer een programma in de Gashouder in Amsterdam. Meer informatie daarover wordt later prijsgegeven.

Ook wordt hij betrokken bij de uitvoering van een nieuwe compositie van de Chinese musicus Tan Dun, die wordt uitgevoerd in het Concertgebouw. Tan Dun is met name bekend van muziek bij de films Crouching Tiger, Hidden Dragon en Hero. Audi is nu algemeen directeur van het Festival d’ Aix-en-Provence en artistiek directeur van de Park Avenue Armory in New York.

Onder het motto Made in America wijdt het Concertgebouworkest in het nieuwe seizoen drie weken aan de Amerikaanse symfonische muziek, van onder anderen de Afro-Amerikaanse componisten Julia Perry en George Walker. In samenwerking met Stichting Sweelinck 2021 herdenkt het Concertgebouworkest het feit dat Jan Pieterszoon Sweelinck vierhonderd jaar geleden stierf.

Door: ANP