Normal_rss_entry-306000

Acteur Richard Spijkers is toegevoegd aan de cast van de nieuwe Nederlandse versie van de hitmusical Titanic. Dat heeft producent De Graaf & Cornelissen Entertainment donderdag bekendgemaakt, op de 109e verjaardag van de ondergang van het wereldberoemde cruiseschip.

Spijkers was eerder onder anderen te zien in de musical The Full Monty. Andere hoofdrollen in Titanic, die in november in première zal gaan, zijn voor René van Kooten, Mariska van Kolck, Dennis Willekes, Wieneke Remmers, Marcel Visscher en Marijn Brouwers. De voorstelling was eigenlijk gepland voor het afgelopen seizoen, maar moest door de coronacrisis worden uitgesteld.

Titanic de Musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip de Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren.

De voorstelling ging in 1997 op Broadway in première en werd goed ontvangen. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder die voor beste musical) en een Drama Desk Award. De zeer succesvolle filmversie won maar liefst elf Oscars.

Door: ANP