Normal_rss_entry-304717

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) vindt het een hoopvolle ontwikkeling dat theaters en concertzalen deze maand voor het eerst in lange tijd weer publiek mogen ontvangen. Volgens de koepelorganisaties stonden de aangesloten podia in de rij om mee te doen aan de serie proefevenementen met sneltesten.

"Onder onze leden is veel animo en bereidheid om mee te doen met deze pilot", reageert VSCD-directeur Gabbi Mesters. "In februari riepen wij het kabinet op om met meer durf en creativiteit de exitstrategie in te vullen, door gebruik van bijvoorbeeld sneltesten. Het stemt ons hoopvol dat het demissionair kabinet met deze pilot gehoor geeft aan onze oproep. Met de nieuwe testresultaten hopen we het kabinet te overtuigen om meer sneltesten in te zetten voor de heropening van de culturele sector zodat op korte termijn de 1,5 meter helemaal losgelaten wordt."

Voor de pilot zijn alleen podia geselecteerd die een sneltestlocatie in de buurt hebben. De theaters en concertzalen moeten zich aan het 1,5 meterprotocol houden, dat vorig najaar al uitgebreid is getest. Ook wordt er bij de programmering rekening gehouden met de avondklok zodat het publiek op tijd weer thuis is.

Een groot deel van het programma is al rond. Onder anderen Ellen ten Damme, Peter Pannekoek, OG3NE, Stef Bos, Ronald Goedemondt, Wende Snijders en Herman van Veen treden op in een van de 43 deelnemende theaters.

Door: ANP