Normal_rss_entry-303161

Museum De Hermitage Amsterdam vreest eind van het jaar met een gat van ruim een miljoen euro te zitten als gevolg van de coronacrisis. Daarom gaat het aan het publiek, met name aan de vele bezoekers die in de loop der jaren zijn geweest, vragen om financiële steun. Het museum, dat geen vaste collectie heeft en dat het moet hebben van het houden van exposities alleen, heeft nooit structurele subsidie gekregen.

Het museum aan de Amstel heeft het afgelopen jaar al volop bezuinigd en zelfs elf medewerkers moeten laten gaan. Het kon niet alleen amper bezoekers ontvangen, het kon ook geen zalen verhuren, iets dat een belangrijk aandeel in de inkomsten opleverde. Als er nu geen geld komt, zullen er geen tentoonstellingen meer kunnen worden voorbereid en staat het museum in de komende jaren met lege handen tegenover het publiek.

De wervingcampagne Houd de Hermitage open begint vandaag. Om de campagne kracht bij te zetten organiseert het museum, samen met veel 'ambassadeurs' en andere betrokkenen, begin april de Week van de Hermitage, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor deze actie.

Door: ANP