Normal_rss_entry-303054

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de branchevereniging van podia in Nederland, is blij met de dinsdag aangekondigde pilots met sneltesten in de cultuursector. Dat laat Gabbi Mesters, de directeur van de VSCD, weten in een reactie.

De Taskforce culturele en creatieve sector werkt met de ministeries van Cultuur en Volksgezondheid en de Stichting Open Nederland aan een reeks pilots die in april moeten worden georganiseerd. In onder meer theaters en concertzalen door het hele land worden proeven met sneltesten gedaan. De VSCD pleit al langer voor "meer durf" van het kabinet door bijvoorbeeld sneltesten bij evenementen in te zetten. "Het stemt ons hoopvol dat het demissionair kabinet dinsdagavond aan deze oproep gehoor gaf", aldus Mesters.

Vanuit de VSCD doen naar verwachting 35 theaters en concertzalen mee. "Met de nieuwe testresultaten hopen we het kabinet te overtuigen om meer sneltesten in te zetten voor de heropening van de cultuursector zodat op korte termijn de 1,5 meter helemaal losgelaten wordt."

Over de exacte invulling van de proeven en waar en wanneer deze gaan plaatsvinden, is nog niets bekendgemaakt. "Voor de maand april zal in overleg met de rijksoverheid, veiligheidsregio’s en lokale bestuurders een kalender gemaakt worden waarin de planning van pilots bij podia, musea en erfgoedlocaties is opgenomen", liet de Taskforce dinsdag weten.

Door: ANP