Normal_rss_entry-302974

De theaters, poppodia en evenementenbranche zullen nog tot eind april moeten wachten op eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Demissionair minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten dinsdag in een persconferentie bekend dat de lockdown in ieder geval tot en met 20 april duurt. "Alles blijft zoals het nu is", zo sprak Rutte duidelijk.

Wel sprak Rutte de hoop uit sneller te kunnen versoepelen als de besmettingscijfers de komende weken toch meevallen. "Dan kijken we ook heel breed naar alle sectoren en alle activiteiten die we zo snel mogelijk willen ondernemen", aldus de premier, die daarbij onder meer theater- en festivalbezoek benoemde.

De Jonge zei dat de komende tijd tests met proefevenementen worden voortgezet. Hij hoopt "stap voor stap" meer mogelijk te maken met toegangstesten. "Afgelopen maand hebben we met Fieldlabs onderzocht hoe je een theatervoorstelling, voetbalwedstrijd, congres of dance-event weer mogelijk kunt maken. In de komende maand gaan we die lessen verder in de praktijk brengen en vanaf mei willen we toegangstesten echt ingevoerd hebben."

Dat laatste zou goed nieuws kunnen zijn voor eventueel publiek bij het Eurovisie Songfestival dat plaatsheeft tussen 18 en 22 mei. De songfestivalorganisatie liet eerder dinsdag weten de hoop op publiek in Rotterdam Ahoy nog niet op te geven.

Door: ANP