Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lee Towers 75 geworden: mijn carrière is een groot hoogtepunt

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Lee Towers is dinsdag 75 jaar geworden. De Rotterdamse zanger viert zijn verjaardag door corona in kleine kring. "We vieren het dit jaar vrij sober, de kinderen komen een voor een op de koffie", vertelt Leen Huijzer aan het ANP. "Maar ik mag niet klagen hoor, de eerste bloemetjes zijn maandag al binnengekomen. Ze zijn me niet vergeten", grapt hij.

Als Huijzer terugblikt op zijn carrière is hij meer dan tevreden. "Dat is één groot hoogtepunt, ik ben hartstikke bevoorrecht", aldus de Rotterdammer, die in 1975 doorbrak toen hij door Willem Duys werd gepresenteerd als de zingende kraanmachinist. "Dat is overigens een groot misverstand, ik was monteur in die tijd. Maar toevallig die dag was ik op een kraan te vinden."

Voor Towers was het niet vanzelfsprekend dat hij op zijn 75e zou terugkijken op succesvolle carrière als ‘de Sinatra van Nederland’. "Ik kom uit een kansarm gezin met geen cent te makken. Over iets als de showbusiness zou mijn moeder hebben gezegd: dat is voor ons soort mensen niet weggelegd." Maar inmiddels heeft hij dat spreekwoord verdraait naar zijn eigen levensmotto: "altijd in je dromen geloven. Ik wilde dingen doen waarvan iedereen dacht dat ik krankzinnig was geworden, dat is geloof ik wel een beetje gelukt."

Feestje

Alhoewel zijn meeste dromen als artiest zijn uitgekomen, heeft Towers voor de komende jaren nog een grote wens. "Ik zou nog wel heel graag een keer met het Metropole Orkest optreden op het North Sea Jazz Festival. Dat gaan we volgend jaar nog een keer proberen."

Maar voor nu heeft hij meeste projecten vanwege de coronapandemie op de lange baan geschoven. "Er komt nog een boek en er liggen alvast twee albums op de plank", vertelt hij. Maar die zou hij graag pas als weer wat meer mogelijk is, willen lanceren. "Als het weer mag, dan bouw ik weer graag een feestje."

Door: ANP

20 juni '24 ( 9:27)

Zomerlezengedicht dit jaar geschreven door winnaar De Slimste Mens

Martin Rombouts, die begin 2023 het 21e seizoen van De Slimste Mens won, schrijft dit jaar het Zomerlezengedicht. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Het gedicht, met als titel Het was zonnig dus ik moest aan je denken, wordt de komende tien dagen op 100.000 gratis ansichtkaarten door het hele land verspreid.

20 juni '24 ( 8:53)

Documentaire Jan Cremer opnieuw uitgezonden door AVROTROS

AVROTROS zendt woensdagavond de documentaire De materie van Jan Cremer opnieuw uit. Dat doet de omroep vanwege het overlijden van de schrijver en kunstenaar. Cremer overleed woensdagochtend op 84-jarige leeftijd.

20 juni '24 ( 8:35)

Jan Cremer schudde de Nederlandse cultuur op als multi-talent, stelt Stedelijk Museum

Jan Cremer was een artistiek multi-talent dat belangrijk is geweest voor Nederland. Dat zegt Rein Wolfs, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, in reactie op het overlijden van de 84-jarige schrijver en schilder. "Hij was met name zo belangrijk omdat hij de Nederlandse cultuur zo heeft opgeschud, wakker geschud, zoals alleen hij dat kon. Hij stak daarmee boven het maaiveld uit en we zullen hem daarom herinneren."

19 juni '24 (13:40)

Schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden, meldt uitgeverij De Bezige Bij. De auteur wordt in besloten kring begraven. "Hij schreef zoals hij schilderde, hij schilderde zoals hij schreef", zegt zijn vrouw Babette Cremer.

19 juni '24 (13:10)

Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

19 juni '24 ( 8:50)

Koning krijgt rondleiding langs werk van kunstenaar Kandinsky

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens de rondleiding langs de Kandinsky-tentoonstelling in het door hem geopende H'ART Museum in Amsterdam uitleg gekregen over het werk van de abstracte kunstenaar. De koning stond onder meer even stil bij een groot werk van de geboren Rus uit 1912.

18 juni '24 (15:43)

Koningin Máxima heropent het vernieuwde Museum Hindeloopen

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het vernieuwde Museum Hindeloopen geopend. Het museum, dat sinds 1919 in het voormalige stadhuis van de Friese plaats is gehuisvest, is geheel gerenoveerd en uitgebreid.

18 juni '24 ( 8:50)

Koning opent Kandinsky-tentoonstelling in H'ART Museum Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent dinsdag de Kandinsky-tentoonstelling in het H'ART Museum in Amsterdam. De expositie is een samenwerking met het Centre Pompidou in Parijs. In Amsterdam zijn ruim zestig schilderijen uit de collectie van het Franse museum te zien.

13 juni '24 ( 9:25)

Koning Willem-Alexander opent tentoonstelling dak Koninklijk Paleis Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op 27 juni de expositie 'Hoog! Kijk omhoog. Een dak vol verhalen' in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bezoekers krijgen van 29 juni tot en met 22 september de kans om de kunstwerken die normaal boven op het dak staan, in het Paleis van dichtbij te bekijken. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

13 juni '24 ( 8:45)

Edward van de Vendel winnaar van Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur

De Theo Thijssen-prijs, de driejaarlijkse prijs voor kinder- en jeugdliteratuur, gaat deze keer naar Edward van de Vendel. De jury is vol lof over zijn taalgebruik "met nieuwe woorden, originele beelden en fonkelende dialogen". Het gezelschap omschrijft zijn oeuvre verder als "geloofwaardig, oprecht en warmhartig".