Normal_rss_entry-298186

Dj Pieter Gabriel is opnieuw gevraagd om voor de openingsmuziek te zorgen van de finale van het komende Eurovisiesongfestival. Het 16-jarige talent giet daarvoor samen met musical director Eric van Tijn een wereldwijd bekend nummer van eigen bodem in een modern jasje, heeft de songfestivalorganisatie vrijdag bekendgemaakt.

Op de muziek van Pieter worden alle finalisten welkom geheten in Rotterdam Ahoy. "Het zet direct de toon voor de finaleshow", zegt hij. "Ik ga een energieke, up-tempo, maar toegankelijke sound neerzetten op het podium: iedereen kan erop uit zijn dak gaan. Met mijn optreden wil ik mensen, maar ook alle deelnemende landen, bij elkaar brengen. Ik hoop dat mijn muziek een lichtpuntje biedt in deze moeilijke tijd. Ik heb er onwijs veel zin in."

Pieter was vorig jaar ook al gevraagd om muziek te maken voor de toen geannuleerde editie van het songfestival.

In de komende weken wordt meer bekend over de invulling van de rest van de shows. Eerder deze week werd een samenwerking van zangeres Eefje de Visser en breakdancer Redo aangekondigd. Zij verzorgen samen de opening van de tweede halve finale en waren de eerste bevestigde artiesten die dit jaar als interval- of openingsact fungeren.

Door: ANP