Normal_rss_entry-297539

Cabaretier Richard Groenendijk heeft zijn voorstelling de Tebbie nou op je muil!? One man show gecanceld vanwege de coronamaatregelen. Na een eerder uitstel in december, gaat er nu definitief een streep door de speciaal voor het Luxor Theater samengestelde show. Het is de derde keer achtereen dat een reeks voorstellingen van de cabaretier niet doorgaan. "Het is niet anders, maar het is wel heel jammer", schrijft de cabaretier op Instagram.

De 'vrolijke en intieme voorstelling waarin al uw leed wordt verzacht' zou de cabaretier vanaf december twee weken lang in Rotterdam spelen. Coronaproof, op anderhalve meter, zou hij het publiek nar eigen zeggen in een clubsetting meenemen op een komische en muzikale trip. Vanwege de sluiting van de theaters werd dit verplaatst naar april en mei, maar die reeks kan dus opnieuw niet doorgaan. Een behoorlijke domper, nadat de eerdere solovoorstelling 'Voor iedereen beter' met 130 shows ook al werd gecanceld.

"Mensen die kaarten hebben gekocht, krijgen hun geld terug en hebben voorrang bij het kopen van kaarten als ik wél weer de theaters in mag", schrijft de cabaretier, die niet durft te voorspellen wanneer dat dan zal zijn. "Er zijn natuurlijk ergere dingen, maar na alle tijd en investeringen die erin zijn gestopt, lijkt het me het verstandigst om even helemaal niks meer te doen en heel rustig af te wachten."

Toch blijft de Rotterdamse cabaretier vooruit kijken. "Met altijd goede hoop en vertrouwen dat het ooit weer een keer goedkomt. Maar ook met een béétje pijn in het hart, dat wel."

Door: ANP