Normal_rss_entry-294333

De NPO introduceert de komende weken een compleet nieuwe cultuurprogrammering, om cultuurmakers een helpende hand te bieden in tijden van corona. Het gaat om nieuwe programma's maar ook om registraties van shows die het grote podium als gevolg van de coronamaatregelen niet of maar even hebben gehaald.

Op de buis verschijnen onder meer tv-versies van theatervoorstellingen, zoals De Hokje en Speelbeesten. NPO 2 komt in april met een serie dansprogramma’s met speciaal geschreven choreografieën van jonge choreografen en onder anderen Claudia de Breij, Cornald Maas en Nadia Moussaid presenteren nieuwe shows over muziek en theater.

"De afgelopen weken brachten we al vele (kerst)concerten, een prachtige operaregistratie van Fidélio, Eurosonic Noorderslag online, Zes Uur Cultuur op Radio 1 en trakteerden we Nederland op voorstellingen uit ons rijke archief. Nu kunnen we ons opmaken voor veel meer nieuwe producties", zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. Ze verwacht de komende tijd een blijvend nieuwe impuls voor cultuur bij de NPO. "Want de culturele wereld heeft het zwaar, heel zwaar. Toch hoop ik dat makers via onze platforms het publiek alsnog kunnen bereiken. Juist in deze tijden zijn podiumkunsten onmisbaar, om uiting te geven aan onze emoties of om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit."

De NPO zond sinds eind vorig jaar al extra cultuur uit via NPO 2 Extra.

Door: ANP