Normal_rss_entry-293733

Het uitstel van de nieuwe James Bond-film is niet de enige verandering in de bioscoopagenda voor 2021. De filmstudio's in Hollywood zijn aan een flinke stoelendans rond premièredata begonnen.

Universal, dat de internationale distributeur is van MGM-film No Time To Die, vult het gat dat de Bondfilm in de planning van het paasweekend laat vallen met de film Nobody met Bob Odenkirk in de hoofdrol. En op de nieuwe datum van de 25e Bond, 8 oktober, stond eigenlijk de release van animatiefilm Addams Family Sequel van MGM gepland, maar die komt nu een week eerder uit.

Ook de langverwachte Ghostbusters-sequel Afterlife heeft een nieuwe verschijningsdatum gekregen, de film komt op 11 november uit in plaats van op 11 juni. Een vervolgfilm voor een jonger publiek, Peter Rabbit 2: The Runaway, is juist naar 11 juni verschoven van de oude datum 2 april.

De musicalversie van Cinderella waarin Camila Cabello te zien is als Assepoester zou al over twee weken gaan draaien, maar is nu vanaf half juli te zien in de Amerikaanse bioscopen. De videogameverfilming Unchartered, met Tom Holland en Mark Wahlberg in de hoofdrollen, is van half juli uitgesteld naar februari 2022. Edgar Wright-film Last Night In Soho verschuift van 23 april naar 22 oktober en actiethriller Ambulance van Michael Bay heeft een premièredatum gekregen: 18 februari 2022.

Door: ANP