Normal_rss_entry-292829

Het AVROTROS-programma Beste Zangers is zaterdag bekroond met de Pop Media Prijs 2021. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de digitale editie van Eurosonic Noorderslag. Beste Zangers kreeg de voorkeur boven de docureeks Famke Next van June te Spenke, over zangeres Famke Louise, en het boek XTC - een Biografie van journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd.

Volgens de jury klonk er in het afgelopen seizoen van Beste Zangers "meer dan ooit grote liefde voor muziek door". "Tabitha, Stef Bos, Milow en Miss Montreal mogen dan uit andere muzikale werelden komen, ze ontroerden met vertolkingen van elkaars werk en schonken zo veel liedjes een nieuw leven."

Beste Zangers is al jaren een groot kijkcijferkanon op NPO 1. Het programma werd al drie keer genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring maar won de prijs nog nooit. Jaarlijks levert het programma ook talloze hits op.

Aan de Pop Media Prijs is een bedrag van 3000 euro verbonden. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. In de afgelopen jaren werden onder anderen Roosmarijn Reijmer, Fernando Halman en Rob Stenders uitgeroepen tot winnaars.

Door: ANP