Normal_rss_entry-292676

De cultuursector maakt zich zorgen over de consequenties van de val van het kabinet voor de cultuursector. Dat vertelt Jan Zoet, voorzitter van de taskforce culturele sector, aan het ANP. Toch kijkt de sector wat betreft het steunpakket met vertrouwen naar de toekomst.

Zoet is benieuwd of er consequenties zullen zijn voor de cultuursector. "We maken ons best zorgen of er na de huidige pakketten ook tot een goed pakket gekomen kan worden. De besluitvorming wordt met een demissionair kabinet complexer, maar we blijven ons inzetten voor duidelijke communicatie", vertelt hij. Daarnaast zegt hij dat de taskforce gewoon in gesprek blijft met het demissionaire kabinet.

Fieldlab Evenementen, een initiatief van evenementensector, evenementenbouwers en de overheid, denkt dat de val van het kabinet geen consequenties voor de cultuursector met zich mee zal brengen. De organisatie doet onder andere onderzoek naar het organiseren van evenementen in tijden van corona. "Het besluit daarover behoort waarschijnlijk niet tot de zogenaamde controversiële onderwerpen", aldus een woordvoerder. "Bovendien wil het kabinet juist op de aanpak van corona, waaronder we onze onderzoeken kunnen scharen, doorgaan met het beleid."

Vrijdag maakte het kabinet-Rutte III bekend af te treden vanwege het rapport over de toeslagenaffaire. Het besluit werd tijdens de de wekelijkse ministerraad genomen. Daar werd gesproken over de politieke gevolgen van de affaire, waar vele duizenden mensen het slachtoffer van zijn geworden.

Door: ANP