Normal_rss_entry-289319

De oudejaarsconference van Guido Weijers wordt live uitgezonden op RTL 4. Dat vertelt de cabaretier dinsdag in Trouw. Het is Weijers' tiende conference, maar hij deed 'm pas één keer eerder live.

"Als je het nu van tevoren opneemt alsof er niets aan de hand is, dan werkt dat niet. Het is ongeloofwaardig", vertelt Weijers, die denkt dat het dit jaar niet anders kan. "Live is eerlijker. Mensen voelen dan beter hoe bizar de omstandigheden zijn."

De cabaretier zegt deze conference "iets rebelser" te werk te gaan dan normaal. "Je moet denken aan een plek waar sowieso veel mensen bij elkaar zijn. Een studentenhuis ofzo. Of de daklozenopvang." Meer details worden nog niet bekendgemaakt over de conference. Eerder deed Weijers op NPO Radio 1 al een oproepje aan kazernes voor een uitnodiging.

Ook Youp van 't Hek, die de conference voor de publieke omroep verzorgt, gaat gewoon door met zijn voorstelling. De cabaretier, die de eindejaarsshow voor de tiende keer zou verzorgen, gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met te weinig publiek. Hij wil nog niet vertellen in welke vorm zijn voorstelling doorgaat.

Door: ANP