Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tim en Wart Kamps gaan kerstshow online spelen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De broers Tim en Wart Kamps gaan de kerstshow die zij hebben gemaakt voor theater De Kleine Komedie in Amsterdam in de kerstvakantie streamen. Dat heeft het theater bekendgemaakt.

De tweeling zou voor het eerst in drie jaar weer samen het podium delen, samen met acteurs Peter van Rooijen en Stephanie Louwrier. In de show, met als titel JEZUS REDT ONS AUB, keert Jezus vanuit de hemel af naar Amsterdam om orde op zaken te stellen. Het is de derde keer dat Kamps en Kamps samen een speciale show ontwikkelen voor de decembermaand.

JEZUS REDT ONS AUB kan niet voor publiek worden gespeeld, omdat alle theaters vanwege de lockdown weer voor onbepaalde tijd dicht zijn. Het viertal gaat de voorstelling opnemen, daarna kan het publiek het de hele kerstvakantie door online bekijken. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te koop via de website van De Kleine Komedie.

Peepshow

De voorstelling is deels herschreven vanwege de lockdown. Wart en Tim Kamps wonnen samen met voormalig artistiek partner Bor Rooyackers in 1998 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Zij gingen na tien jaar en vijf voorstellingen uit elkaar. Wart Kamps stond eerder dit seizoen met Stephanie Louwrier in het theater met de satire Ssssst, 't is maar een peepshow.

Kamps en Kamps zijn niet de enige cabaretiers die in de kerstperiode met een speciale show komen. Zo maakt Paul Haenen al bijna dertig jaar een speciale anti-kerstvoorstelling rond zijn alter ego Margreet Dolman en gaat cabaretier Dolf Jansen op 31 december zijn traditionele Oudejaarsconference streamen.

Door: ANP

20 juni '24 (13:21)

Tentoonstelling ‘Movements’ in Museum Hilversum over kracht van sport

Museum Hilversum opent op zaterdag 13 juli de tentoonstelling ‘Movements’. Hierin vertellen tien internationale fotografen en kunstenaars de persoonlijke verhalen van mensen in de sport. Onder meer Andrea Bruce, Denis Darzacq en Newsha Tavakolian hebben op beeld vastgelegd hoe mensen fysieke en mentale obstakels overwinnen door sport, en hoe dit ook weerstand biedt tegen heersende normen. Dit meldt Museum Hilversum. 

20 juni '24 ( 9:27)

Zomerlezengedicht dit jaar geschreven door winnaar De Slimste Mens

Martin Rombouts, die begin 2023 het 21e seizoen van De Slimste Mens won, schrijft dit jaar het Zomerlezengedicht. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Het gedicht, met als titel Het was zonnig dus ik moest aan je denken, wordt de komende tien dagen op 100.000 gratis ansichtkaarten door het hele land verspreid.

20 juni '24 ( 8:53)

Documentaire Jan Cremer opnieuw uitgezonden door AVROTROS

AVROTROS zendt woensdagavond de documentaire De materie van Jan Cremer opnieuw uit. Dat doet de omroep vanwege het overlijden van de schrijver en kunstenaar. Cremer overleed woensdagochtend op 84-jarige leeftijd.

20 juni '24 ( 8:35)

Jan Cremer schudde de Nederlandse cultuur op als multi-talent, stelt Stedelijk Museum

Jan Cremer was een artistiek multi-talent dat belangrijk is geweest voor Nederland. Dat zegt Rein Wolfs, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, in reactie op het overlijden van de 84-jarige schrijver en schilder. "Hij was met name zo belangrijk omdat hij de Nederlandse cultuur zo heeft opgeschud, wakker geschud, zoals alleen hij dat kon. Hij stak daarmee boven het maaiveld uit en we zullen hem daarom herinneren."

19 juni '24 (13:40)

Schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden, meldt uitgeverij De Bezige Bij. De auteur wordt in besloten kring begraven. "Hij schreef zoals hij schilderde, hij schilderde zoals hij schreef", zegt zijn vrouw Babette Cremer.

19 juni '24 (13:10)

Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

19 juni '24 ( 8:50)

Koning krijgt rondleiding langs werk van kunstenaar Kandinsky

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens de rondleiding langs de Kandinsky-tentoonstelling in het door hem geopende H'ART Museum in Amsterdam uitleg gekregen over het werk van de abstracte kunstenaar. De koning stond onder meer even stil bij een groot werk van de geboren Rus uit 1912.

18 juni '24 (15:43)

Koningin Máxima heropent het vernieuwde Museum Hindeloopen

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het vernieuwde Museum Hindeloopen geopend. Het museum, dat sinds 1919 in het voormalige stadhuis van de Friese plaats is gehuisvest, is geheel gerenoveerd en uitgebreid.

18 juni '24 ( 8:50)

Koning opent Kandinsky-tentoonstelling in H'ART Museum Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent dinsdag de Kandinsky-tentoonstelling in het H'ART Museum in Amsterdam. De expositie is een samenwerking met het Centre Pompidou in Parijs. In Amsterdam zijn ruim zestig schilderijen uit de collectie van het Franse museum te zien.

13 juni '24 ( 9:25)

Koning Willem-Alexander opent tentoonstelling dak Koninklijk Paleis Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op 27 juni de expositie 'Hoog! Kijk omhoog. Een dak vol verhalen' in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bezoekers krijgen van 29 juni tot en met 22 september de kans om de kunstwerken die normaal boven op het dak staan, in het Paleis van dichtbij te bekijken. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.