Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Paradiso geeft sleutel voor een dag aan artiesten

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Paradiso geeft vanaf komende zondag de sleutel van het gebouw voor een dag aan artiesten. Zo mogen onder anderen Sef, Joshua J, Pitou, Meetsysteem en Marmoucha 12 of 24 uur lang kosteloos gebruik maken van het Amsterdamse poppodium, de faciliteiten en het personeel. Wat ze die dag gaan doen, is aan hen.

Paradiso wil hiermee de artiesten steunen in deze lastige coronatijd. Zo komen ze vaak niet in aanmerking voor steunpakketten van de overheid, werden geplande tournees en optredens op festivals geannuleerd en opnames voor nieuwe albums uitgesteld, aldus het poppodium. "Met het belangeloos ter beschikking stellen van al haar faciliteiten en personeel hoopt Paradiso de artiesten tegemoet te komen in zaken als repeteren, opnemen, optreden en/of filmen."

De Amsterdamse artiest Pitou is de eerste gebruiker van de poptempel. Ze neemt vier muziekvideo's op met het muziekkoor Kobra Ensemble. Haar gedroomde Amerikaanse tournee als voorprogramma van M. Ward ging dit jaar in rook op vanwege corona. Een andere artiest wil een concert geven voor dak- en thuislozen. Ook zijn er plannen om te repeteren met gastmuzikanten, een live-album op te nemen of een concert te streamen.

Terugblikken

Van het hele project wordt een korte film gemaakt, waarin de deelnemende artiesten terugblikken op 2020 maar ook vooruit kijken. Paradiso, dat momenteel dicht is, wil hiermee doorgaan totdat de maatregelen worden versoepeld. Overigens heeft het podium alle protocollen en draaiboeken klaarliggen om veilig en verantwoord terug te keren naar volle zalen.

Als er maximaal dertig bezoekers bij een van de programma's aanwezig kunnen zijn, maakt Paradiso dit bekend via haar website en social media.

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:40)

Brandbrief Nederlands Film Festival aan Utrecht voor behoud subsidie

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft donderdagochtend een brandbrief overhandigd aan Utrecht voor het behoud van de subsidie. Marjolijn Bronkhuyzen, zakelijk directeur van het NFF, gaf de brief voor het college van burgemeester en wethouders aan cultuurwethouder Eva Oosters. De brief is geschreven door de Utrechtse filmmaker Jean van de Velde en werd duizenden keren ondertekend. Onder anderen Paul Verhoeven, Georgina Verbaan, Monique van de Ven, Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt zetten hun handtekening.

20 juni '24 (13:21)

Tentoonstelling ‘Movements’ in Museum Hilversum over kracht van sport

Museum Hilversum opent op zaterdag 13 juli de tentoonstelling ‘Movements’. Hierin vertellen tien internationale fotografen en kunstenaars de persoonlijke verhalen van mensen in de sport. Onder meer Andrea Bruce, Denis Darzacq en Newsha Tavakolian hebben op beeld vastgelegd hoe mensen fysieke en mentale obstakels overwinnen door sport, en hoe dit ook weerstand biedt tegen heersende normen. Dit meldt Museum Hilversum. 

20 juni '24 ( 9:27)

Zomerlezengedicht dit jaar geschreven door winnaar De Slimste Mens

Martin Rombouts, die begin 2023 het 21e seizoen van De Slimste Mens won, schrijft dit jaar het Zomerlezengedicht. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Het gedicht, met als titel Het was zonnig dus ik moest aan je denken, wordt de komende tien dagen op 100.000 gratis ansichtkaarten door het hele land verspreid.

20 juni '24 ( 8:53)

Documentaire Jan Cremer opnieuw uitgezonden door AVROTROS

AVROTROS zendt woensdagavond de documentaire De materie van Jan Cremer opnieuw uit. Dat doet de omroep vanwege het overlijden van de schrijver en kunstenaar. Cremer overleed woensdagochtend op 84-jarige leeftijd.

20 juni '24 ( 8:35)

Jan Cremer schudde de Nederlandse cultuur op als multi-talent, stelt Stedelijk Museum

Jan Cremer was een artistiek multi-talent dat belangrijk is geweest voor Nederland. Dat zegt Rein Wolfs, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, in reactie op het overlijden van de 84-jarige schrijver en schilder. "Hij was met name zo belangrijk omdat hij de Nederlandse cultuur zo heeft opgeschud, wakker geschud, zoals alleen hij dat kon. Hij stak daarmee boven het maaiveld uit en we zullen hem daarom herinneren."

19 juni '24 (13:40)

Schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden, meldt uitgeverij De Bezige Bij. De auteur wordt in besloten kring begraven. "Hij schreef zoals hij schilderde, hij schilderde zoals hij schreef", zegt zijn vrouw Babette Cremer.

19 juni '24 (13:10)

Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

19 juni '24 ( 8:50)

Koning krijgt rondleiding langs werk van kunstenaar Kandinsky

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens de rondleiding langs de Kandinsky-tentoonstelling in het door hem geopende H'ART Museum in Amsterdam uitleg gekregen over het werk van de abstracte kunstenaar. De koning stond onder meer even stil bij een groot werk van de geboren Rus uit 1912.

18 juni '24 (15:43)

Koningin Máxima heropent het vernieuwde Museum Hindeloopen

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het vernieuwde Museum Hindeloopen geopend. Het museum, dat sinds 1919 in het voormalige stadhuis van de Friese plaats is gehuisvest, is geheel gerenoveerd en uitgebreid.

18 juni '24 ( 8:50)

Koning opent Kandinsky-tentoonstelling in H'ART Museum Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent dinsdag de Kandinsky-tentoonstelling in het H'ART Museum in Amsterdam. De expositie is een samenwerking met het Centre Pompidou in Parijs. In Amsterdam zijn ruim zestig schilderijen uit de collectie van het Franse museum te zien.