Normal_rss_entry-287617

Acteur André Dongelmans maakt binnenkort zijn regiedebuut. De ster uit hitserie De Luizenmoeder gaat de korte film De dansende man maken, over een suïcidale man. De productie maakt deel uit van het project De Ontmoeting, dat nieuwe makers de kans biedt een eerste film te maken.

In totaal zijn er negen regisseurs uitgekozen die worden begeleid door grote en succesvolle productiehuizen als Millstreet, BIND, Kaap Holland, KeyFilm en NewBe. Onder de andere nieuwe makers bevindt zich ook acteur Ayla Cekin Satijn, bekend van de internationale successerie Anne+.

De Ontmoeting werd in 2015 in het leven geroepen en wordt ondersteund door het Amsterdamse Fonds en het Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten. Het is, na het verdwijnen van het succesvolle NPO-project KORT!, nog een van de zeer weinige projecten voor jonge makers om een film te kunnen maken met een gegarandeerd platform.

De producties van De Ontmoeting 2021 zullen in première gaan op het Nederlands Film Festival in Utrecht. "Het recordaantal inzendingen bevestigt de grote behoefte van makers aan ons traject", aldus projectleider Sacha Gertsik. In totaal meldden zich bijna honderd nieuwe makers.

Dongelmans zal volgend jaar ook te zien zijn in de langverwachte Luizenmoeder-film. Hij speelde in de serie de homoseksuele vader Kenneth.

Door: ANP