Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Feelgoodkomedie Zwaar Verliefd 2 komt op het juiste moment’

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het publiek kan in coronatijd wel een feelgoodkomedie als Zwaar Verliefd 2 gebruiken. Volgens hoofdrolspelers Barbara Sloesen en Jim Bakkum komt de film, die vandaag in première gaat, op het juiste moment.

"Ik denk dat mensen er wel behoefte aan hebben. Een beetje licht en luchtigheid in deze ongezellige periode", zegt Barbara tegen het ANP. Jim beaamt dat. "Mensen hebben zin om het hoofd even leeg te maken. Het is een film waarvan het glazuur soms van je tanden breekt, maar heerlijk herkenbaar."

In het vervolg op Zwaar Verliefd! (2018), gebaseerd op het gelijknamige boek van Chantal van Gastel, gaan Isa (Barbara) en Ruben (Jim) samenwonen. Het koppel moet leren tijd voor elkaar vrij te maken, worstelt met hun verschillende achtergronden en de dagelijkse sleur. Ook wordt hun liefde op de proef gesteld als de perfecte man voor Isa zich aandient en Ruben een aantrekkelijke timmerklus krijgt aangeboden.

Boy met girl

"Het eerste deel is een ‘boy meets girl’- verhaal. Nu is het ‘boy met girl’, en wat dan? Heel fijn om het volgende hoofdstuk in het verhaal van Isa en Ruben te kunnen vertellen", vertelt Barbara. "Het is een beetje uitvergroot natuurlijk, maar de struggles die komen kijken bij het gaan samenwonen zullen veel mensen wel herkennen", vindt Jim.

Voor de actrice en acteur is Zwaar Verliefd 2 de vierde film waarin ze samen spelen. De samenwerking zijn ze verre van zat. "We zijn vertrouwder met elkaar, wat het makkelijker maakt om te spelen dat je een relatie hebt. Het helpt ook dat we elkaar graag mogen. Ik ben ook echt trots op Barbara, er zijn maar weinig actrices die zijn begonnen bij GTST en zijn uitgegroeid tot leading lady van een film", zegt Jim.

Leuk stel

Barbara is het daar roerend mee eens. "Het is super leuk om met Jim te werken. We hebben elkaar steeds meer leren kennen en ik denk dat dat goed vertaalt op beeld. Ik vind Isa en Ruben ook een heel leuk stel om te mogen spelen, het klikt gewoon tussen die twee."

Van een grootse première en volle bioscoopzalen is vanwege de coronamaatregelen geen sprake. "Dat is balen, maar ik ben allang blij dat we überhaupt weer naar de bioscoop kunnen en dat we de film hebben kunnen maken. Natuurlijk vind ik het jammer, maar daar heb ik me maar bij neergelegd", zegt Barbara.

Ook Jim vindt het "heel triest" dat er maar dertig mensen in de zaal mogen zitten. "Maar aan de andere kant moeten we juist vooral kijken naar het goede. We maken er het beste van. Ik heb in dit rare coronajaar wel gewoon vier films uitgebracht."

Door: ANP

20 juni '24 ( 9:27)

Zomerlezengedicht dit jaar geschreven door winnaar De Slimste Mens

Martin Rombouts, die begin 2023 het 21e seizoen van De Slimste Mens won, schrijft dit jaar het Zomerlezengedicht. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Het gedicht, met als titel Het was zonnig dus ik moest aan je denken, wordt de komende tien dagen op 100.000 gratis ansichtkaarten door het hele land verspreid.

20 juni '24 ( 8:53)

Documentaire Jan Cremer opnieuw uitgezonden door AVROTROS

AVROTROS zendt woensdagavond de documentaire De materie van Jan Cremer opnieuw uit. Dat doet de omroep vanwege het overlijden van de schrijver en kunstenaar. Cremer overleed woensdagochtend op 84-jarige leeftijd.

20 juni '24 ( 8:35)

Jan Cremer schudde de Nederlandse cultuur op als multi-talent, stelt Stedelijk Museum

Jan Cremer was een artistiek multi-talent dat belangrijk is geweest voor Nederland. Dat zegt Rein Wolfs, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, in reactie op het overlijden van de 84-jarige schrijver en schilder. "Hij was met name zo belangrijk omdat hij de Nederlandse cultuur zo heeft opgeschud, wakker geschud, zoals alleen hij dat kon. Hij stak daarmee boven het maaiveld uit en we zullen hem daarom herinneren."

19 juni '24 (13:40)

Schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden, meldt uitgeverij De Bezige Bij. De auteur wordt in besloten kring begraven. "Hij schreef zoals hij schilderde, hij schilderde zoals hij schreef", zegt zijn vrouw Babette Cremer.

19 juni '24 (13:10)

Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

19 juni '24 ( 8:50)

Koning krijgt rondleiding langs werk van kunstenaar Kandinsky

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens de rondleiding langs de Kandinsky-tentoonstelling in het door hem geopende H'ART Museum in Amsterdam uitleg gekregen over het werk van de abstracte kunstenaar. De koning stond onder meer even stil bij een groot werk van de geboren Rus uit 1912.

18 juni '24 (15:43)

Koningin Máxima heropent het vernieuwde Museum Hindeloopen

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het vernieuwde Museum Hindeloopen geopend. Het museum, dat sinds 1919 in het voormalige stadhuis van de Friese plaats is gehuisvest, is geheel gerenoveerd en uitgebreid.

18 juni '24 ( 8:50)

Koning opent Kandinsky-tentoonstelling in H'ART Museum Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent dinsdag de Kandinsky-tentoonstelling in het H'ART Museum in Amsterdam. De expositie is een samenwerking met het Centre Pompidou in Parijs. In Amsterdam zijn ruim zestig schilderijen uit de collectie van het Franse museum te zien.

13 juni '24 ( 9:25)

Koning Willem-Alexander opent tentoonstelling dak Koninklijk Paleis Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op 27 juni de expositie 'Hoog! Kijk omhoog. Een dak vol verhalen' in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bezoekers krijgen van 29 juni tot en met 22 september de kans om de kunstwerken die normaal boven op het dak staan, in het Paleis van dichtbij te bekijken. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

13 juni '24 ( 8:45)

Edward van de Vendel winnaar van Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur

De Theo Thijssen-prijs, de driejaarlijkse prijs voor kinder- en jeugdliteratuur, gaat deze keer naar Edward van de Vendel. De jury is vol lof over zijn taalgebruik "met nieuwe woorden, originele beelden en fonkelende dialogen". Het gezelschap omschrijft zijn oeuvre verder als "geloofwaardig, oprecht en warmhartig".