Typhoon maakt titelsong voor film De Veroordeling

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Rapper Typhoon heeft de titelsong voor de nieuwe Nederlandse speelfilm De Veroordeling gemaakt. Het nummer 'Oordeel' zal op 8 januari worden uitgebracht op alle streamingdiensten, meldt distributeur September Film maandag.

De film De Veroordeling gaat over de Deventer moordzaak en is vanaf 21 januari te zien in de bioscoop. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. Regisseur Sander Burger en Bert Bouma schreven het scenario, dat gebaseerd is op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van onderzoeksjournalist Bas Haan.

"Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt", aldus Typhoon. "Deze film gaat niet over een historische gebeurtenis, deze film gaat over nu."

De Deventer moordzaak betreft de moord op de weduwe Jaqueline Wittenberg in 1999. De zaak staat inmiddels te boek als een van de langstlopende uit de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht. Daarbij ging het om de vraag of er in de de rechtszaak tegen Ernest Louwes sprake is geweest van een ernstige justitiële dwaling. Hij werd voor de moord veroordeeld en zat twaalf jaar voor het misdrijf uit. Hij heeft altijd ontkend.

Maurice de Hond bepleitte, zonder substantieel bewijs, dat 'de klusjesman' van de weduwe de moord zou hebben gepleegd. Hij herhaalde deze beschuldigingen veelvuldig in de media, maar zijn theorieën bleken niet te kloppen. De Hond werd via een civiele procedure veroordeeld voor smaad en moest een recordbedrag aan smartengeld betalen.

Door: ANP