Hannelore, het meisje uit de sekte

Producent Hollands Licht heeft de verfilmingsrechten gekocht van de veelbesproken bestseller Hannelore, het meisje uit de sekte. In het boek wordt het waargebeurde verhaal verteld van Hannelore die vijftien jaar in een sekte leefde waaruit ze vlak voor haar 18e verjaardag werd bevrijd.

Vanaf haar derde jaar werd het meisje gehersenspoeld en leefde ze samen met haar familie en andere volgelingen in een eigen wereld. De sekte werd geleid door de zelfbenoemde profeet Sipke Vrieswijk, die gaandeweg steeds radicaler en meedogenlozer werd. Het boek is geschreven door Frank Krake die met veel voormalige volgelingen en familieleden van Hannelore heeft gesproken.

Volgens producent Hollands Licht is het verhaal van Hannelore heel actueel. "Anno 2020 zijn er alleen al in Nederland ongeveer tachtig sektes actief met zo’n tienduizend volgelingen", meldt het productiehuis. Een regisseur of acteurs zijn nog niet bekend.

Hollands Licht maakte eerder onder andere Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, Flikken Maastricht/Rotterdam en Red Light.