Normal_rss_entry-285618

Trijntje Oosterhuis geeft samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een onlinekerstconcert. Het evenement, waar mensen een kaartje voor kunnen bestellen, is op 23 december.

Het concert is gebaseerd op het nieuwe gezamenlijke album Wonderful Christmastime, dat vrijdag uitkomt. Hierop klinken kerstklassiekers als It's The Most Wonderful Time Of The Year, Winter Wonderland, Baby, It's Cold Outside. Ook een nieuwe versie van All I Want For Christmas Is You is ingezongen.

Op het album staan ook artiesten als Candy Dulfer, Alain Clark, Jeangu Macrooy. "Het is een kerstalbum met jazzbigband, in de oude traditie van sterren als Frank Sinatra en Ella Fitzgerald", zegt Trijntje Oosterhuis. "Ik wilde die muzikale kwaliteit behouden. Door de geweldige arrangementen is dat gelukt. Een project als dit stond al lang op mijn bucketlist, nu kan ik het eindelijk afstrepen".

Trijntje en het Jazz Orchestra komen voor het onlinekerstconcert speciaal samen in Het Concertgebouw. Een kaartje voor een solo-kijker kost 10 euro. Als meerdere personen tegelijk willen kijken, kost het 15 euro. "Ik ben zo blij dat we op deze manier alsnog een mooi jazzconcert kunnen geven", zegt Trijntje Oosterhuis.