Normal_rss_entry-285495

Bioscoopketen Pathé draait vanaf maandag als eerbetoon in zes zalen in de Randstad de documentaire Maradona van regisseur Asif Kapadia. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd.

Het gaat om theaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De eerste voorstellingen zijn al uitverkocht. De film ook te zien in Natlab Eindhoven en filmtheater Hilversum. Daarnaast wordt de documentaire donderdagavond uitgezonden op NPO 3 en is de film daarna online te zien op NPO Plus.

Regisseur Asif Kapadia koos er na succesvolle films over racer Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse voor om in zijn nieuwste documentaire de Argentijnse voetbalgod Diego Maradona onder de loep te nemen. Aan de hand van veel uniek archiefmateriaal vertelt Kapadia in twee uur over zijn bizarre leven en carrière; de focus ligt op de jaren dat Maradona in Napels speelde.

De beelden worden begeleid door quotes uit tientallen interviews die Kapadia hield met de voetballer zelf en talloze belangrijke mensen uit zijn omgeving.

Door: ANP