Hart in Hart: Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt muziek naar ziekenhuizen

Mensen die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis kunnen binnenkort genieten van een online concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zo klinkt er straks bijvoorbeeld Tsjaikovski en Beethoven in ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij mensen die alleen en aan huis gekluisterd zijn.

Mantelzorgers van eenzame senioren en medewerkers van zorginstellingen kunnen de komende maanden uitvoeringen aanvragen van het zogenoemde project Hart in Hart. De concerten zijn via een stream te bekijken.

Tegen eenzaamheid

"Wij hopen dat we met onze muziek een positief effect kunnen hebben op de gemoedstoestand en het welzijn van eenzame ouderen in verpleeg- en ziekenhuizen en die nog thuis wonen", aldus de woordvoerster van het orkest. "Het zou mooi zijn als we hiermee hun gevoelens van eenzaamheid, al is het tijdelijk, enigszins kunnen verzachten."

Senior Service

Het orkest werkt voor het liefdadigheidsproject onder meer samen met het Erasmus MC en thuishulporganisatie Senior Service. Eerder dit jaar trokken het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Senior Service al samen op met een online uitvoering van Beethovens Negende Symfonie: Alle Menschen werden Brüder voor alle eenzame mensen in Nederland. Dit filmpje bereikte 3,5 miljoen mensen, onder wie zelfs Oprah Winfrey.

Door: ANP